SSK Bağkur ve Memur Emeklilerini Sevindiren Haber! Tüm Emeklilere 600 TL Ödeme Müjdesi

SGK'dan emeklilere müjde mi geliyor? Türkiye EMekliler Derneği (TÜED) emeklilere ek ödeme tutarlarıyla ilgili talebini Cumhurbaşkanı'na iletti. Eğer söz konusu bu talep hayata geçerse Emeklilere 600 tl ek ödeme müjdesi gelebilir!

SSK Bağkur ve Memur Emeklilerini Sevindiren Haber! Tüm Emeklilere 600 TL Ödeme Müjdesi
Yayın Tarihi: 10.08.2020 15:38:00

SGK'dan emeklilere müjde mi geliyor? Türkiye EMekliler Derneği (TÜED) emeklilere ek ödeme tutarlarıyla ilgili talebini Cumhurbaşkanı'na iletti. Eğer söz konusu bu talep hayata geçerse Emeklilere 600 tl ek ödeme müjdesi gelebilir! Türkiye Emekliler Derneği'nin talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildi mi? Emekliye 600 tl ek ödeme ne zaman yapılacak? Detayları haberimizde sizler için hazırladık...

Ocak ayında ilk, Temmuz ayında ikinci büyük enflasyon zamlarını alan emeklilere sevindirici haber TÜED'den gelece mi? Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) 2020 yılında emekliye ödenen ek ödeme tutarlarının 600 TL'ye yükseltilmesi için talebini iletti. Her ay emekli maaşlarının belirli bir yüzdesi oranında ek ödeme alan emekliler, bu ek ödeme tutarlarının artırılmasını talep ediyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), 2020 yılında çalışanlara Agi olarak en az 220 TL ödeme yapıldığını vurgulayarak Emeklilere vergi iadesi yerine getirilen ek ödeme imkanının %4 ila %5 seviyesinden %10'a çıkarılması talebini iletti. TÜED tarafından yapılan bu talep hayata geçirilirse, milyonlarca emekli, her ay maaşlarının %10'u tutarında ek ödeme alacaklar. Böylece emeklilere şimdiye kadar ödenen ek ödeme tutarı da iki katına çıkmış olacak. SSK ve Bağkur emeklilerine en düşük ek ödeme tutarı 59,94 TL'den 119,88 TL'ye, en yüksek ek ödeme tutarı ise 241,15 TL'den 602,87 TL'ye çıkmış olacak!

EMEKLİYE 600 TL EK ÖDEME MÜJDESİ GELECEK Mİ? 


Türkiye Emekliler Derneği, emeklilere vergi iadesi yerine getirilen ek ödeme sisteminde iyileştirme ve zam yapılmasını talep ediyor. TÜED, emekliye her ay maaşın net %4 ila %5'i oranında verilen ek ödemelerin %10 seviyesine yükseltilmesi çağrısını iletiyor. Söz konusu bu talep hayata geçirilirse, emeklilere her ay maaşlarının net tutarı üzerinden %10 oranında ek ödeme yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde en düşük ek ödeme 59,94 liradan 119,88, en yüksek ek ödeme de 241,15 liradan 602,87 liraya yükselecek. Maaşı bin 500 lira olana 60 lira yerine 150, 2 bin lira olana 80 lira yerine 200, 3 bin lira olana 120 lira yerine 300 lira ek ödeme verilecek.

TÜED TALEBİNİ İLETTİ

Türkiye Emekliler Derneği, Covid-19 yeni tip Koronavirüs salgını sürecinde emeklilere peş peşe müjdeler açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa'a mektup gönderdi. TÜED tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilen bu mektupta, Koronavirüse karşı verilen mücadelenin takdir edildiği belirtilerek, başta Cumhurbaşkanı şahsınızda tüm kamu personeline minnet ve dualarımızı yolluyoruz mesajı iletildi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR