SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine CUMHURBAŞKANI tarafından yeni duyuru yapıldı! Son dakika...

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine CUMHURBAŞKANI tarafından yeni duyuru yapıldı! Son dakika...

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine CUMHURBAŞKANI tarafından yeni duyuru yapıldı! Son dakika...
Yayın Tarihi: 17.06.2023 11:40:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine bayram ikramiyesi ve maaş zamıyla ilgili müjdeli haberler verdi. Emekliler uzun süredir bekledikleri bayram ikramiyesi ve maaş zammı haberlerine sevinçle karşıladılar. Bayram öncesinde yapılan açıklamalar, emeklilere olumlu bir etki yapacak.

Bayram ikramiyesine %50'ye Varan Zam

Emeklilere yönelik yapılan açıklamalara göre, bayram ikramiyesi miktarında önemli bir artış gerçekleştirildi. Emeklilere bayram öncesi ödenecek ikramiye miktarı 3.000 TL'den 4.000 TL'ye yükseltildi. Bu %50'lik bir zam anlamına geliyor. Böylece emekliler, bayram döneminde ekonomik olarak daha rahat bir şekilde tatil yapma ve harcamalarını karşılama imkanına sahip olacaklar.

Yüksek Maaş Zammı Yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, emekli maaşlarına da yüksek bir zam yapılacak. Henüz net bir rakam belirtilmemekle birlikte, emekli maaşlarındaki artışın en az %45 olması bekleniyor. Bunun yanı sıra refah payının da eklenmesiyle bu oran daha da yükselme potansiyeline sahip. Kamu işçilerine yapılan zam da emekliler için bir referans olacak.

Maaş Zammı için Bekleyiş Devam Ediyor

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş zammı için enflasyon verileri göz önünde bulundurulacak. 6 aylık enflasyon verilerinin hesaplanmasının ardından net artış belirlenecek. Memur ve memur emeklileri ise enflasyon farkının yanı sıra refah payından da yararlanacaklar. Ayrıca Temmuz ayında memur emeklileri için 3600 ek gösterge zammının da beklendiği biliniyor.

Bu müjdeli haberler, emekliler arasında sevinç ve memnuniyetle karşılandı. Hem bayram ikramiyesindeki artış hem de yüksek maaş zamı, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyor. Emeklilerin Kurban Bayramı öncesinde ekonomik açıdan daha rahat bir dönem geçirmeleri amaçlanıyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR