SSK ve Bağkur Emeklilerine Müjde! Milyonlarca Emekliye Ek Ödeme İntibak ve İkramiye Müjdesi!

Milyonlarca emekliye Temmuz ayında intibak, ek ödeme ve ikramiye müjdesi gelecek mi? Koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok zam ve erken ödeme, ikramiye müjdesini alan milyonlarca emekliler 2020 yılının Temmuz ayında da birçok müjdeyle karşı karşıya. Temmuz ayında SSK ve Bağ-kur emeklilerine

SSK ve Bağkur Emeklilerine Müjde! Milyonlarca Emekliye Ek Ödeme İntibak ve İkramiye Müjdesi!
Yayın Tarihi: 1.07.2020 15:41:00

Milyonlarca emekliye Temmuz ayında intibak, ek ödeme ve ikramiye müjdesi gelecek mi? Koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok zam ve erken ödeme, ikramiye müjdesini alan milyonlarca emekliler 2020 yılının Temmuz ayında da birçok müjdeyle karşı karşıya. Temmuz ayında SSK ve Bağ-kur emeklilerine Kurban bayramı ikramiyeleri ödenecek. Ayrıca Temmuz ayında enflasyonla maaş ve ek ödemeler de zamlanacak. Öte yandan emekliye intibak düzenlemesiyle ilgili TBMM'den sevindirici haberler de gelebilir! Emekliye Temmuz ayında ne kadar ek ödeme verilecek? Temmuz ayı ikramiyeleri ne zaman ödenecek? İntibak düzenlemesi yasalaşacak mı? Detaylar haberimizde...

Emekli vatandaşlar, Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2020 yılında birçok müjdeyi peş peşe aldı. Başta en düşük emekli maaşının 1.500 TL'ye yükseltilmesi ve emeklilere maaş ve ikramiye ödemelerinin erkene alınarak ödenmesi gibi pek çok müjdenin ardından Temmuz ayında da emekliye ek ödeme, zam ve ikramiye müjdesi geliyor. Temmuz ayında TÜik'in açıklayacağı enflasyon verilerine göre milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisine enflasyon oranında, Memur emeklilerine ise %4 zam ve enflasyonun %4'ü aşması halinde artan oranda ek fark ödemesi yapılacak. Diğer taraftan Kurban bayramı ikramiyeleri de 27-30 Temmuz tarihleri arasında ödenecek! Peki emekliye intibak düzenlemesi çıkacak mı?

Emeklilerin gözü kulağı Temmuz ayına çevrildi. Emekliler 2020 Temmuz ayında 1000 TL Bayram ikramiyesini ceplerine koyacak. Ayrıca emeklilerin beklediği diğer müjdeler ise intibak ve ek ödeme müjdeleridir. Emekli intibak düzenlemesi hayata geçerse yüz binlerce SSK ve Bağkur emeklisi 355 TL intibak zammı alabilecek. Ayrıca Temmuz ayında yapılacak zamla birlikte ek ödeme tutarları da 361 Tl'ye kadar yükselecek. Temmuz ayında gelecek zamlardan sonra emekli maaşları ne kadar olacak? Sorusunun yanıtı merakla araştırılmaya başlandı.

EMEKLİYE TEMMUZ AYINDA ZAM MÜJDESİ


Temmuz ayında Emeklilere enflasyon oranında zam verilecek. Ocak ayında enflasyona göre ilk zamlarını alan emekliler, Temmuz ayında da emekliye enflasyon oranında 2. zamlarını alacaklar. Memur emeklilerine ise %4 zam ve enflasyonun %4'ü aşması halinde aşan kısım için fark ödemesi verilecek. 

Temmuz ayında bir diğer müjde de Emekliye Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri olacak. Her yıl Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ikişer kez 1000 tl ikramiye ödemesi yapılıyor. Bu yıl Kurban bayramının 31 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasına rastlaması nedeniyle emekliye ikramiye ödemeleri 27-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Emekliler 27 ila 30 Temmuz tarihleri arasında 1.000 TL tutarındaki ikramiyelerini ceplerine koyacaklar.

İNTİBAK DÜZENLEMESİ İÇİN GÖZLER TBMM DE

Emekliler bir de intibak düzenlemesini merakla bekliyor. Şuanda Çoklu Baro ve Kıdem Tazminatı gibi konuların gündemde olduğu TBMM'de Emekliye intibak düzenlemesi ile ilgili gelişmeler yaşanması da bekleniyor. EMekliye intibak düzenlemesinin yasalaşması halinde de 351 TL intibak zammı binlerce emekliye sağlanmış olacak. Emeklilerin gözü kulağı TBMM'de ancak şuan için flaş bir gelişme yer almıyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR