Starbucks Türkiye Çalışanları İşaret Dili Öğreniyor

Starbucks Türkiye, sosyal sorumluluk projesi Elden Ele kapsamında iletişimde engelleri kaldırmayı hedefliyor. Türkiye genelinde 50 mağazada pilot uygulaması yapılan projesi ile, tüm çalışanlarının Türk İşaret Dili'ni öğrenmelerini ve işitme engelli misafirlerinin rahat etmesini sağlayacak.

Starbucks Türkiye Çalışanları İşaret Dili Öğreniyor
Yayın Tarihi: 6.08.2018 13:22:00

Engelleri kaldırmak, farkındalık yaratmak ve işitme engellilerin günlük yaşamına dokunmak amacıyla Starbucks Türkiye 2017 senesinde İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği ile beraber Elden Ele projesini hayata geçirdi. Ve bu projeyle beraber amaçları doğrultusunda, tüm Starbucks çalışanlarının, Türk İşaret Dili'ni öğrenmesini hedefliyorlar. 



Proje kapsamında, Türk İşaret Dili için bir de Kahve Sözlüğü hazırlandı. İEEF'den gelecek olan eğitmenler, Starbucks çalışanlarını günlük iletişim için gerekli temel kavramlar, sektörel terimler ve Starbucks menüsünden oluşan Kahve Sözlüğü konularında eğitecek. Baristaları eğitimleri tamamlayan işitme engelli dostu Starbucks mağazaları, bu eğitimler sonunda sertifikalarını da aldı. Ve bu mağazalar, işitme engelli misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. 

Proje ilk etapta ülkemizin dört ilinde toplam 50 pilot Starbucks mağazasının çalışanlarıyla başlatıldı. Ve çalışanlar eğitimlerini tamamladı. 
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR