Tablet Dağıtımında Beklenen Gelişme! Sözleşme İmzalandı!

Yetkili firma tabletleri ne zaman teslim edecek? Tabletler öğrencilere ne zaman dağıtılacak? Tabletlerin özellikleri ne? Tablet için nereye başvuru yapılacak?

Tablet Dağıtımında Beklenen Gelişme! Sözleşme İmzalandı!
Yayın Tarihi: 17.11.2020 14:00:00

Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol gereğince ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere 500 bin tablet alımı için ihaleye vardı. İhale süreci tamamlandı. Sözleşme imzalanan 4 firma: “Güney Koreli Samsung, General Mobile, iDATA ve Technopc.”dir. Firmaların, tabletleri 25 Aralık’ta teslim etmesi bekleniyor.


BİNLERCE TABLET İÇİN SÖZLEŞME İMZALANDI


Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol gereğince ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere 500 bin tablet alımı için ihaleye vardı. İhale süreci tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli kaynağın aktarılmasının ardından DMO , firmalara ilk parti tablet siparişlerini iletecek. Yeni yıldan itibaren tabletlerin öğrencilere dağıtımına başlanabileceği verilen bilgiler asrasında.

Ofis, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere 500 bin tablet alımı için ihale sürecini resmen başlattığını duyurdu. DMO, tablet ithalatçısı ve üreticisi şirketlerle Ankara’da yüz yüze görüştü.

Görüşmeler, bir ay kadar sürüp ihale süreci tamamlandı. 4 üretici firma ile sözleşme imzaladı: “Güney Koreli Samsung, General Mobile, iDATA ve Technopc". Ofis,  bir firmadan 20 bin dolayında, kalan üç firmanın her birinden 100 binin üzerinde alım yapacak. 

Yeni yıldan itibaren tabletlerin öğrencilere dağıtımına başlanabileceği belirtiliyor.

TABLETLERİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Yetkili firmaların üreteceği tabletlerin özellikleri şu şekilde:

Ekran, en az 10 inç büyüklüğünde, çizilme ve kırılmaya dayanıklı en az Gorilla Glass 3 veya üzeri dayanıklılık seviyesinde, kapasitif ekran 10 noktadan dokunmatik özellikli ve ekran çözünürlüğü en az 1.920 x 1.200 olacak.

Tablet bilgisayarın Antutu Benchmark skoru en az 100.000 olacak.

Tablet bilgisayarın işlemcisi 8 çekirdekli ve en az 1.5 GHz hızında olacak.


Tablet bilgisayarda LTE Sim kart modülü olacak. - Depolama alanı en az 64 GB olacak. Bu depolama alanının 32 GB’ı gömülü olmak üzere kalanı 32 GB micro SD kart ile de sağlanabilecek.

Tablet bilgisayarın bellek kapasitesi (RAM) en az 3 GB olacak.

Tablet bilgisayarın 802.11 b/g/n Wi-Fi modülü bulunacak.

Tablet bilgisayar en az Android 8.0 işletim sistemine sahip olup üst versiyona geçiş işlemi sonrası yüklü uygulamalar sorunsuz çalışacak.

Tablet bilgisayarın ön kamerası en az 2 MP, arka kamerası en az 5 MP olacak.

Darbe ve düşmelere dayanıklı koruyucu silikon vb. materyalden yapılmış kılıfı olacak.

Ürün iki yıl garantili olacaktır.

TABLET DAĞITIMI İÇİN BAŞVURU YAPILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tablet dağıtımı için şunları dile getirdi:

“Bakanlık olarak ilk aşamada 500 bin öğrencimize tablet bilgisayar ulaştıracağız. Tablet bilgisayarların öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize hızla ulaşabilmesi için hazırlamış olduğumuz dağıtım stratejisi var, buna göre hareket edilecek .

Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterler belirledik ve bu kriterleri resmi veriler üzerinden önceliklendirdik.

Ayrıca, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için de aynı stratejiyle ve yöntemle hareket edilecek ve bu da kısa sürede başlayacak. Yapılan ayni ve nakdi yardımlar peyderpey çocuklarımıza ulaştırılacak.”

 Cihazlar, okul yönetimleri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR