Takım Elbise Altına Spor Ayakkabı Nasıl Giyilmeli?

Takım elbise gibi klas bir parça şıklığının hakkını vermelidir. Burada kişisel zevkleri konuşmuyoruz elbette. “Takım elbise altına spor ayakkabı giyilir mi?” sorusunun cevabı nedir? Hep beraber göz atalım.

Takım Elbise Altına Spor Ayakkabı Nasıl Giyilmeli?
Yayın Tarihi: 19.11.2018 18:20:00

Burada kişisel zevkleri konuşmuyoruz elbette. “Takım elbise altına spor ayakkabı giyilir mi?” sorusunun cevabı: Evet giyilebilir.

Tabi ki bazı şartları yerine getirmeniz gerekecektir. Mesela çok klasik bir takım elbise giymemek veya çok spor tarzda bir spor ayakkabı seçmemek gibi.
  • En klasik takım elbise kumaşı yündür.
  • En klasik takım elbise rengi siyahtır.
  • Desensiz takım elbiseler, desenli olanlara göre daha klasiktir.
  • Günlük takım elbiselerin ceketleri, klasik olanlara göre bir tık daha kısadır.
Yukarıda yazdığım özelliklerde bir takım elbiseyi asla tercih etmeyiniz.
 

TAKIM ELBİSE ALTINA SPOR AYAKKABI GİYMENİN KURALI

Takım elbise altına spor ayakkabı giymek istiyorsanız eğer ana fikriniz takım elbisenin spor versiyonunu, spor ayakkabının ise daha resmi ve klasiğe dönük halini bir araya getirmek olsun. 

TAKIM ELBİSE SEÇİMİ

Söylediğimiz gibi yukarıda takım elbiseyi klasikleştiren detayların tam tersini uygulayacağız. Takım elbise spor ayakkabı ikilisini yan yana getirecekseniz takım elbisenin daha spor versiyonunu seçmek zorundasınız.

Kumaş olarak pamuk ve keten kumaştan takımlar spor ayakkabılarla uyumludur. Yün takımla spor ayakkabı ikilisine kocaman bir hayır deyip uğurluyoruz. Pamuk ve keten takımların yaz mevsimi için olduğunu düşünürsek, spor ayakkabı ve takım elbise ikilisi yazın giyilir.

Siyah diğer renklere oranla takım elbisede en resmi renktir diyebiliriz. Takım elbisenin klasik havasını kırıp, sporlaştırmak istediğimize göre koyu renklerden ziyade, açık renklere yönelmemiz gereklidir.

Pötikare desenli pamuk takımlar sneaker ayakkabılarla dehşet olur. Bide ceket cebine gömlek ve ceketle uyumlu bir mendil de takarsanız ateş edersiniz.

Spor tarzda gömlekler seçilebilir. Ama takım elbise altına tişört giyerseniz tabiki de daha güzel olur.



Uyarı: Moda dünyasında her şeyin bir oluru olduğunu zaman içerisinde görüyoruz. Bu anlattığım şeylerin tam tersi örnekleri de var ama benim anlattığım yol güvenli yol emin olabilirsiniz. Buradan yürürseniz, yanlış yapma ihtimaliniz minimuma düşer.


AKSESUAR SEÇİMİ

Aksesuar meselesine gelirsek eğer KRAVAT TAKMAYIN. Kravatlar kombinleri şıklaştıran bir aksesuar. Bu noktada işi olmadığı kanaatindeyim.

Takım altına spor ayakkabı giyen adam rahat olmak istiyordur. Altı kaval üstü şişhane olmayınız.

Yok ben kravatsız yaşayamam diyorsanız bari ince ve pamuklu bir kravat seçiniz. Benden bu konuda başka da taviz yok.

Cep mendili konusunda ise tek söyleyeceğim şey pamuk olsun. Renk seçimi paşa gönlünüz nasıl istiyorsa öyle olsun. Önemli olan ceket ve gömleğiniz veya tişört giydiyseniz tişörtünüz ile renk uyumu yakalamış olması.

Güneş gözlüğü, saat gibi aksesuarlar ile kombini zenginleştirirseniz şayet tadından yenmez.

TAKIM ELBİSE ALTINA SPOR AYAKKABI SEÇİMİ



Siyah, beyaz, renkli fark etmez. Kombin bütünlüğünü bozmadığı sürece bütün spor ayakkabılar bahsettiğimiz özelliklerdeki takım elbiseler ile uyumludur.

Spor ayakkabı dedik diye gidip en sporunu seçmeyin yeter. Yazısız, düz renk veya lastik tabanlı sneakerslar seçilebilirsiniz. Özet şu: krampon veya basket ayakkabısı tarzında ayakkabılar giyip ortalıkta gezinmeyiniz. Keten takımlarla bir diğer opsiyon ise espadril ayakkabılar.

Kaynak: www.cocohontas.net




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR