Tarihin En Korkutucu Katili; Karındeşen Jack

Tarihin tozlu sayfalarında ismi korkuyla anılan Karındeşen Jack'in akıl almaz cinayetlerini büyük bir soğukkanlılıkla okumaya ne dersiniz?

Tarihin En Korkutucu Katili; Karındeşen Jack
Yayın Tarihi: 22.10.2018 12:57:00

1888 yılında Londra'nın Thames Nehri yukarısında Whitechapel bölgesinde bir seri cinayet vakası patladı. Bir seri katil, Ağustos ve Eylül ayları içerisinde 5 hayat kadını öldürmüştü. 5 Kadının ölümü İngiletere haber manşetlerinde kısa sürede yer edindi ve insanları tedirgiye düşürdü. Birçok polis teşkilatı katili bulmaya çalışsada katili bulamadı.



Bir süre sonra polis 18 hayat kadının cesedine daha rastladı. Ama yalnızca 5 tanesi aynı kişi tarafından öldürüldüğü kesinleşmişti. Polise yazdığı mektupta kendini Karındeşen Jack olarak tanıtmıştır. Tahminlere göre 20 hayat kadını öldürmüştür. Dosya cinayetlerden 2 yıl sonra kapanmıştır. Fakat bazı bilim adamları ve dedektifler modern teknoloji sayesinde cinayeti kısmende olsa aydınlatmışlar ve bugüne kadar ellerindeki tek fiziki kanıt, kurbanlardan birine ait olduğu söylenen şal ile çalışmalarını sürdürmüşlerdir.

Karındeşen Jack 1888 yılında cinayetlere başlamış olup, 1898 yılına kadar cinayetleri büyük bir titizliklke işlemiştir. Araştırmalara göre, cinayetlerinde titizliği anatomi bilgisine sahip kişi veya kişiler tarafından yapıldığı tespit edilmiştir.



Karındeşen Jack cinayetlerini vahşice işliyordu. Önce kurbanlarının boğazlayarak etkisiz hale getirip daha sonra kulaklarını kesmektedir. Hayat kadınlara olan düşmanlığı işlediği cinayetlerden anlaşılıyordu. Kurbanlarının, karnı ve cinsel organları deşilmiş, bazı organları ise alınmıştır. Cesetleri karnı delinmiş bacakları açık bir şekilde bırakmaktadır.




Karındeşen Jack'in Polislere Yazdığı Mektup;
Sayın yetkili, 
Kulağıma sürekli polisin beni yakaladığına dair haberler çalınıyor, ama beni uzun bir süre daha yakalayamayacaksınız. Çok zeki görünüp, doğru iz üzerinde olduğunuzu açıkladığınızı duydukça çok gülüyorum. Ben hayat kadınlarının peşindeyim ve yakalanıncaya kadar da onları deşmeye devam edeceğim. 


Son icraatım gerçekten müthişti, gördünüz değil mi? Kadına bağırması için fırsat bile vermedim. Soruyorum size, beni nasıl yakalayacaksınız? 

İşimi seviyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Yakında benim komik ve eğlenceli oyunlarımı yeniden duymaya başlayacaksınız. Bıçağım sağlam ve halen oldukça keskin. Yine de size iyi şanslar diliyorum. 

Tüm samimiyetimle, 

Karındeşen Jack.



Ortadan Kayboluşu 

Haber ajansına bir gün mektup gelir üzerinde Karındeşen Jack imzası taşıyan. İşleyeceği bir sonraki cinayeti haber vermektedir. Araştırmalar başlar ama katilin kimliğine dair bir bilgi bulunamaz.Mektuptan 2 hafta sonra, yine aynı ajansa bir paket gelir. Paketin içinde yarım bir böbrek ve bir de not vardır. Not üzerinde ‘’Geçen gün size bahsettiğim cinayetin başrolündeki kurbanın böbreği bu. Aslında böbreğin yarısı demek daha doğru bir tabir olacaktır. Çünkü yarısını yedim!’’ 

Son cinayet 9 Kasımda işlenir ve Jack aniden ortadan kaybolur. Kim olduğu, bu cinayetlere neden başladığı ve neden bir anda bitirdiği halen tartışılır. 

Seri katiller üzerine yapılan psikolojik çözümler bize gösteriyor ki, hiçbir seri katil cinayetlerine sebepsiz yere son vermez. Ara verebilir fakat sonlandırmaz. Uzmanlara göre Jack ya bölgeden göç etti ya da bir sebeple öldü veya öldürüldü.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR