Tartışılan Yeni KHK Kararları Neler?

Çıkarılan yeni KHK'daki düzenlemeler dün gece açıklanır açıklanmaz tartışmalara neden oldu. Peki bu tartışma yaratan karar hangisi?

Tartışılan Yeni KHK Kararları Neler?
Yayın Tarihi: 25.12.2017 12:10:00

Dün yayınlanan 696 sayılı KHK ile terör olaylarını önleyen sivillere yargı muafiyetigetirildi. Karar açıklanır açıklanmaz sosyal medyada tepki çekti. 

Peki bu karar ne anlama geliyor? 

Öncelikle Devlet ne demekten başlayalım. Max Weber'in yalın tanımıyla "Devlet; belirli bir toprakta (ülke), güç kullanma hakkının tekelini elinde tutan tek kaynağıdır."


Yani devlet kavramı güç kavramı yönünden bakıldığında, rastgele insanlar kendi doğrularıyla kararlar alıp adaleti sağlamasın diye vardır. Güvenlik sağlama görevi devletten çıkıtığı anda kanlı bir kaos tartışmasızdır. 

Bu kararla "terör olayını engelleyen siviller tanımı" da tartışmanın başka bir boyutu oldu. Bu siviller, iktidardaki herhangi bir partinin çeteleşir şekilde sokağa inmesine kadar indirgenebilir, devlet ve millet ile birlikte iktidardaki partiyi dahi zor durumda bırakabilir.

Sosyal medyadan KHK'daki karara sisyasi isimlerden tepkiler ise şu şekilde;
  
 
 
İstanbul ve Ankara Baro Başkanları da 695. ve 696 sayılı KHK’ları sert bir biçimde eleştirdi. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu düzenleme hakkında “En vahim uygulama” dedi. Düzenlemeye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan da itiraz geldi.

Çıkarılan yeni KHK'daki düzenlemeye yönelik tepkilere bu sabah AK Parti'den de yanıt geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, düzenlemenin terörle mücadeleyi güçlendirmeye yönelik olduğunu söyledi. Yılmaz, "Terör bağlantısı olmayan vatandaşlar endişe etmesin" diye konuştu.





 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR