Taşeron çalışanlarına sevindirici haber! Ücret artışı meydana gelecek!

Geçtiğimiz dönemlerde toplam olarak  1  milyon kişi taşeronda işçi olarak çalışmaya başladı.  Geçtiğimiz günlerde gelen bilgiye göre taşeron işçilerini ilgilendiren bu haberde, taşeron işçileri için yeni dönem başladı ve ücret artışının  belirlendiği toplu sözleşme süreçlerine katılacakları dile

Taşeron çalışanlarına sevindirici haber! Ücret artışı meydana gelecek!
Yayın Tarihi: 5.10.2020 10:07:00

Geçtiğimiz dönemlerde toplam olarak  1  milyon kişi taşeronda işçi olarak çalışmaya başladı.  Geçtiğimiz günlerde gelen bilgiye göre taşeron işçilerini ilgilendiren bu haberde, taşeron işçileri için yeni dönem başladı ve ücret artışının  belirlendiği toplu sözleşme süreçlerine katılacakları dile getirildi. Kurallar 1 Kasım tarihinde yürürlüğe  konulacaktır.  Elimize verilen son bilgiye göre taşeronda çalışan işçiler ücret yükselmesini belirleyen Toplu sözleşme kapsamına gireceklerdir.  Bu sözleşme ile maaş oranları artacak ve özlük hakları yükselecektir. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklemesi kapsamında 1 milyon Taşören işçisi kadroya geçtiğimiz yıllarda  alındı. Sendika değişiminin ne zaman olacağı vatandaşlar tarafından çok merak edilmekte ve araştırılmaktadır.  Gelen bilgiye göre Sendikada gelen bilgiye göre sendika değişimi  1 Kasım'dan itibaren  başlayacaktır.  Toplu iş sözleşmesinin gerçekleşmesi işçinin çok fazla işine yarayacak hem maaşları artacak hem de hakları üst seviyeye çıkacaktır.  Bunun için bu haber işçileri çok fazla ilgilendirmekte ve işçiler tarafından bunlar sürekli araştırılmaktadır.  Bu konu hakkında daha fazla detaya sahip olmak istiyorsanız haberimizin devamını mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.
 
Öz İş kollarına kayıt edilecek
 
Hak-iş'in toplam olarak 7000 üyesi bulunmaktadır.  Bunun sebebi tek işyeri ve tek sendika uygulamasıdır.  Gelen bilgiye göre hak işte çalışan 200 gün üye yetkililer tarafından başka sendikalara aktarılacak.  Geçtiğimiz günlerde hak-iş başkanı Mahmut Arslan bu konu hakkında detaylı bilgiler verdi.    

Taşeronda çalışan işçiler için her zaman kadroya alınmaları için destek verdik ve desteğe devam edeceğiz.  Taşeronda çalışan 200000 işçiyi başka sendikalara aktaracağız.  Çalışanlar kendi iş bölümündeki sendikaya üye olmalıdır.  Bunun için çöp alacağız ve her  işçiyi kendi iş kolundaki sendikaya aktaracağız. Bu konuda elimizden geleni yapacağız. Geçen hafta bu konuyu Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a aktardık.  Sayın Cumhurbaşkanımız ise herhangi bir sorun oluşmayacağı dile getirdi
 
Toplu sözleşme kapsamında oluyorlar
  
Geçtiğimiz dönemlerde  taşeronda çalışan   birçok  kişi kadroya alınmıştır. Bu uygulama 2017 senesinin sonunda 696 sayılı kanun hükmünde yürürlüğe konulmuştur.  2017 senesinin sonundan itibaren TAŞ ören de çalışan işçiler kadroya alınmaya başlamıştır.  Fakat bu işlerin sendika süreçleri ve toplu sözleşme süreçlerine  hemen geçiş yapılmamıştır.  Kamuya aktarılan taşeron işçilerine toplu iş sözleşmesi hükmü 31 Ekim 2020'den itibaren verilecektir.  Bu kişilere yerel idareler de geçiş de mümkün değildi.   Temmuz ayında ise taşeron işçilerine yerel geçiş izni de tanındı.  Geçtiğimiz dönemlerde taşerondan kadroya aktarılan kişilerin maaşına 100 de 4 artış sağlandı.
 
 Geriye dönük  araştırma olmamalı
 
Pandemi sebebiyle birçok kişi işsiz kaldı ve işlerine doğru düzgün gidemedi.  Devlet bu dönemde kısa çalışma ödeneği ile işçiye yardımda bulundu. Arslaın kısa çalışma ödeneği ile ilgili birçok açıklaması oldu.  Arslan bu dönemde denetim olmadan beyanname kapsamında bağlandığını söyledi ve bunu işçilerin  gelir siz kalmaması için yapıldığı dile getirildi. Şu an ise geriye dönük araştırmaların olduğunu ve bazı işçilerin kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayacak dile getirdi. Bu durum em İşletmeyi hem de işçiyi olumsuz yönde etkileyebilir diye sözlerine son verdi.
 
Güvenceli desteye  yardım
 
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk esnek çalışma hakkında Geçtiğimiz günlerde konuşma yaptı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk güvenceli desteğe kendilerinin de destek sunduklarını dile getirdi. Bütün hakların korunması taraftarı olduklarını  söyleyerek kıdem Hakkı bile korunmalı ve destek verilmeli diye sözlerine devam etti. 
 
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR