Taşeron İçin Kritik TİS Görüşmesi Detayları! TİS Görüşmeleri Başlıyor Mu?

Taşeron işçisi olan kiilerin merakla beklemekte olduğu yeni TİS ile ilgili gündeme yeni gelişmeler geldi. Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehrat Zümrüt Selçuk'a ve Çalışma Bakanlığı'na bir ziyaret yaptığı da ifade edildi. TİS görüşmeleriyle ilgili son

Taşeron İçin Kritik TİS Görüşmesi Detayları! TİS Görüşmeleri Başlıyor Mu?
Yayın Tarihi: 10.09.2020 20:51:00

Taşeron işçisi olan kiilerin merakla beklemekte olduğu yeni TİS ile ilgili gündeme yeni gelişmeler geldi. Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehrat Zümrüt Selçuk'a ve Çalışma Bakanlığı'na bir ziyaret yaptığı da ifade edildi. TİS görüşmeleriyle ilgili son gelişmeler vatandaşlarca özellikle de taşeron işçilerince merakla araştırılıyor. Haberimizde sizler için hazırladık..

Konuya ilişkin olarak Hak İş Sendikası tarafından bir açıklama geldi. Yapılan açıklama içerisinde Mahmut Arslan'ın Bakan Selçuk'u makamı içerisinde ziyaret ettiği ve önemli gündem maddelerini değerlendirdiği söylendi. Söz konusu görüşmeye Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk dışında Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem de bizzat katıldı.

KADROYA GEÇEN İŞÇİLER İÇİN SÜREÇ

Sendikadan konuya ilişkin olarak yapılan son dakika açıklamalarında şu ifadelere de yer verildi;

" Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bakan Selçukla 696 ile kadroya geçen üyelerimizin 1 Temmuz tarihinde başlayan TİS süreçleriyle 1 Kasım tarihinde kamuda başlayacak olan TİS süreçleri konusu başta olmak üzere çalışma hayatının diğer gündemlerine yönelik verimli bir toplantı yapıldı."

TİS BAŞLIYOR MU?


Toplu sözleşme görüşmelerinin önümüzdeki Ekim ayı içerisinde yapılacak olması beklenmektedir. Toplu sözleşmeyle maaş zammı, mali ve sosyal hak düzenlemeleri gerçekleştirilecektir.

YENİ DÖNEM İÇERİSİNDE TAŞERON İŞÇİ MAAŞ ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLARAK YAPILACAK?

Taşeron işçisi olan kişilerin Çalışma Bakanlığı'ndan beklemekte oldukları müjdeler oldukça büyük. 2017 tarihinden itibaren yalnızca belli bir oranda maaş zammı alan taşeron işçiler hükümetin yeni süreç içerisinde bu oranın üstünde zam vermesini istiyorlar. Burada taşeron işçilerin ellerindeki en önemli veri ise enflasyon oranlarıdır. Enflasyon oranlarının yüksek olması taşeron işçilerin maaşlarında bu oranın üstünde maaş zammı isteme hakkına sahip olmalarını tetikledi. 

Taşeron işçisi olan kişilerin maaş zam oranlarında istedikleri bir diğer düzenleme de yüzdelik dilim ile asgari ücret ayarı konusudur. Yüzdelik dilim düzenlemesine yönelik mahkemelerin işçilerin lehine karar vermesini hatırlatma yapan taşeron işçileri hükümetin bu konuda toplu düzenleme yapmasını talep ediyorlar. Bu düzenleme gerçekleşirse kadroya alınmadan önce asgari ücretten daha yüksek bir maaş alacak olan işçiler, o maaş oranının asgari ücrete oranına göre yeni zam sahibi olacaklardır.

MASADA VAR OLAN MAAŞ ZAM ORANLARI NELERDİR?

Taşeron işçisi olan kişiler için henüz ne Çalışma Bakanlığı tarafından ne de yetkili sendikadan zam oranı isteği ve teklifi gelmedi.

Bu bağlamda zam oranlarına yönelik bazı değerlendirmeler yapılmaktadır. Bu değerlendirmeler içerisinde yüzde 10 bandının üstünde olan enflasyon oranlarıyla yüzde 15 bandında olan asgari ücret maaş zam oranı bulunmaktadır. Taşeron işçisi olan kişiler genellikle yapılmakta olan değerlendirmeler yüzde 10'dan daha üstte bir zam oranı olsa da yüzde 15 oranına vurgu yapılmaktadır. Fakat taşeron işçisi olan kişilerin uzun süredir yüzde 4 zam almaları sebebiyle bu oranların daha da yükselebileceği de değerlendirmeler arasında yer almaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR