Taşeron işçilerine yüzde yüz zam !

Taşeron işçilerine yüzde yüz zam ! Belediye ve sendika çalışanların maaşlarına zam gelecek, zam oranları hesaplanmaya başlandı. Belediye taşeron işçilerinin yüzü yeni zam ile gülecek.

Taşeron işçilerine yüzde yüz zam !
Yayın Tarihi: 12.10.2020 14:23:00

Taşeron işçilerine yüzde yüz zam ! Belediye ve sendika çalışanların maaşlarına zam gelecek, zam oranları hesaplanmaya başlandı. Belediye taşeron işçilerinin yüzü yeni zam ile gülecek.

Belediye taşeron işçilerini sevindirecek müjdeli haber geldi. Belediye ve sendika çalışanlarının zam oranları hesaplanıyor. Birçok belediye zam oranlarını açıkladı ama son olarak zam haberi Çankaya'dan geldi. Çankaya Belediyesi'nin açıklamasına göre taşeron işçilerinin maaşlarına yüzde yüz zam yapacaklar !

Henüz yeni döneme başlamayan taşeron işçileri 31 Ekim'de yeni döneme başlayacak. Kamuda çalışan taşeron işçilerinin maaşları, maaşlarının zam oranları da merakla beklenen konular arasında. Kamuda çalışan taşeron işçilerinin maaşlarının Çalışma Bakanlığı ile hazırlanan toplu iş sözleşmesiyle beraber değişecek ve yürürlülüğe koyulacak.


Çankaya Belediyesi İmar A.Ş. ile Belde Ltd. Şti. tesisinde çalışan taşeron işçilere yeni dönem sözleşmeleri yapıldı.

Belediye bünyesinde çalışan taşeron işçiler kadro düzenlemesine dahil edilmemişti. Taşeron işçilerin sözleşme, maaş ve zamn düzenlemeleri sendikalar ve belediyeler arasında düzenleniyor. Diğer belediyeler ile görüşmeler neredeyse tamamlandı, taşeron işçileriyle ilgili son görüşme yapılacak olan belediye, Çankaya Belediyesi oldu. Çankaya Belediyesi ile zam oranları görüşmesi yapıldı ve karar verildi.

Taşeron işçiler ile ilgili imzalanan sözleşmeye yönelik konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: "Çankaya Belediyesi ailesiyiz. Her çalışanım, işçim, memurum, emekçim benim kardeşimdir. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu belediyede işçinin, emekçinin hakkının teminatı olacağıma söz vermiştim sözümü de tutuyorum. Belediye kadrolarına geçen taşeron işçilerimizin toplu sözleşmeden yararlanma hakları kısıtlanmıştı. Bu sözleşme ile hem kısıtlamaları kaldırdık hem de bu işçilerin ücretlerinde yüzde 100 artış sağladık” açıklamasını yaptı.


 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR