Tatile Gidecekler İçin Önemli Uyarı! Bundan sonra bu kurallara uyacaklar!

Korona virüs salgını nedeniyle aksayan ve tam olarak istediği geliri sağlayamayan turizm yerleri bu normalleşme sürecinde ciddi kampanyalar yaparak vatandaşları tatile çekmeye çalışıyor. Bunun yanında salgın nedeniyle pek fazla maddi gelir toparlayamayan kişiler için de bankalar çeşitli tatil kredil

Tatile Gidecekler İçin Önemli Uyarı! Bundan sonra bu kurallara uyacaklar!
Yayın Tarihi: 29.07.2020 16:00:00

Korona virüs salgını nedeniyle aksayan ve tam olarak istediği geliri sağlayamayan turizm yerleri bu normalleşme sürecinde ciddi kampanyalar yaparak vatandaşları tatile çekmeye çalışıyor. Bunun yanında salgın nedeniyle pek fazla maddi gelir toparlayamayan kişiler için de bankalar çeşitli tatil kredileri hazırlayarak insanlara nakit para sağlıyor. Fakat tam olarak bu noktada tatile gidecek olanlar için önemli bir uyarı bulunmaktadır. Son dönemlerde ciddi bir şekilde artış gösteren bu uyarı Uluslararası Helal Turizm Derneği Genel Sekreteri Emrullah Ahmet Turhan tarafından tekrardan açıklandı.

Sayın Turhan tarafından yapılan açıklamaya göre tatile gidecek olan kişiler özellikle gece saatlerinde İnternet üzerinden hiçbir şekilde tatil paketi satın almaması gerektiğini açıkladı. Tam saat aralığı da veren Sayın Turhan 21.00 ve 05.00 saatleri arasında tatil paketi alımlarını son derece durdurmaya çalıştıklarını ve insanları bu konuda önemle uyardıklarını belirtti.

TATİLCİLERİN DÜŞMEMESİ GEREKEN TUZAK!

Özellikle günümüzde artan çeşitli dolandırıcılık tuzakları şimdi de tatilciler için artış göstermektedir. İnternet üzerinden yapılan bu dolandırıcılık sistemiyle birlikte pek çok kişi tatile gitmek isterken dolandırılmıştır. Sayın Tuhan’ın da açıklamasıyla bağdaşlaşan bu durum İnternet dolandırıcılarının tatilcileri hedef aldığını göstermektedir. Oldukça profesyonel bir teknikle birlikte tatile gidecek olan kişileri dolandırarak binlerce lirayı kendi hesaplarına aktarmaktadırlar.

Tatilcileri tuzağa düşüren bu dolandırıcılar hiç beklenmedik bir dolandırma tekniğini kullanarak bu işlemleri gerçekleştirmektedirler. Şöyle ki gece saatlerinde açtıkları site sayesinde tatile gitmek isteyen kişilerden para almaktadırlar. Tatil paketi satın aldığını düşünen kişiler de ödeme yaptıklarından dolayı bütün paralarını kaptırmaktadırlar.


TATİLCİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN ÖNEMLİ NOKTA

Tatile gitmek ve güzel birkaç hafta geçirmek isteyen kişiler öncelikle kesinlikle gece saatlerinde tatil paketi almamalıdırlar. Bu son derece tehlikeli olabilmektedir. Şöyle ki günümüzde birçok dolandırıcı tatil paketi satan gerçek siteleri birebir kopyalayarak farklı bir web site oluşturmaktadır. Gerçek sitenin tıpatıp aynısı olan bu site gece saatlerinde açık olduğu için gerçek siteler tarafından fark edilmemektedir. Böylelikle de gece tatil paketi satın alan kişiler sitenin gerçek olduğunu sanıp kredi kartı bilgileriyle işlem yapmaktadır. Hal böyle olunca da kredi kartı bilgilerine sahip olan dolandırıcılar hem tatil paketi için gerekli ücrete el koyabilmekte hem de kredi kartı hesabındaki paralara sahip olabilmektedir. Bu yüzden tatile gidecek olan kişiler mümkünse gün içerisinde bu tatil paketi alışverişlerini yaparlarsa çok daha iyi olacaktır. Bunun yanında tatil paketi alınan sitenin de güvenilir olup olmadığını doğru şekilde teyit etmelidirler. Aksi halde tekrardan dolandırılabilmektedir.

UCUZ TATİL PAKETLERİNE DİKKAT!

Yaz tatilinin ortasına gelinmesiyle beraber tatil fiyatları da yavaş yavaş düşerken birçok dolandırıcı diğer tatil paketlerine göre çok daha ucuz fiyatlı tatil paketleri oluşturarak insanları dolandırmaktadır. Özellikle çok düşük fiyatlı ve avantajlı tatil paketlerinden uzak durulması gerekmektedir. İçerisinde normalde pahalı bir tatil paketinde olması gereken avantajlar bulunuyorsa mutlaka dikkatli olunması gerekiyor. Aksi halde ucuz tatil paketi satın alınıyorken bütün tatil parasından da olunabilmektedir.

Tatil paketlerini genel olarak kendisi sektör içerisinde kanıtlamış, bilinen ve güvenilir sitelerden yapmak çok daha iyi olmaktadır. Daha önce hiçbir satın alma işlemi yapılmamış ve şüphe uyandıran bir siteden kesinlikle tatil paketi ya da herhangi başka bir rezervasyon yapılmamalıdır. Normal fiyat aralıklarında ve güvenilir firmalardan tatil paketi alındığı sürece hiçbir dolandırma sorunu ile karşılaşılmayacaktır. Sonuç olarak tatil paketi kampanyalarına dikkat etmek ve her görülen tatil firmasına atlamamak gerekmektedir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR