TBMM Açılışı ile Gelen 2. Torba Yasa: İşte Maddeler!

TBMM Açılışı ile Gelen 2. Torba Yasa: İşte Maddeler!

TBMM Açılışı ile Gelen 2. Torba Yasa: İşte Maddeler!
Yayın Tarihi: 27.09.2023 09:01:00

1 Ekim'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, vatandaşlar tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Zira bu tarihte gündeme gelecek olan 2. Torba Yasa içerisinde pek çok önemli düzenlemeyi barındırıyor. Yaklaşık 80 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren bu yasa, çeşitli konularda önemli değişiklikleri içeriyor.

2 Torba Yasa'nın içeriği merak edilmeye başlandı. Torba yasa ile getirilen maddeler arasında emeklilere ek zam, taşerona kadro, memur ve emekli toplu sözleşme zammı, Bağ-Kur emeklilerine çift maaş, erken emeklilik, faizsiz kredi, gençlere vergisiz telefon ve bilgisayar, ücretsiz internet gibi başlıca düzenlemeler bulunuyor.

Özellikle erken emeklilik ve taşerona kadro gibi konular uzun süredir gündemdeydi. Ayrıca, 17 milyon emekliyi ilgilendiren emekliye ara zam düzenlemesi de bu torba yasa ile birlikte TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak.

  1. Torba Yasa maddeleri arasında şunlar bulunuyor:

  2. Evlenecek gençlere faizsiz evlilik kredisi: Aile Koruma Kalkanı paketi kapsamında evlenmek isteyen gençlere faizsiz kredi desteği sağlanacak.

  3. SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave zam: Torba yasa ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam yapılacak. Düzenlemenin Ekim ayında meclisten geçmesi bekleniyor.

  4. Öğrencilere vergisiz telefon ve ücretsiz internet: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan öğrencilere vergisiz telefon, bilgisayar ve ücretsiz internet hizmeti de torba yasa ile hayata geçirilecek.

  5. Taşeron İşçilere Kadro: Uzun süredir beklenen taşeron işçilere kadro düzenlemesi torba yasa ile meclisten geçmesi bekleniyor.

  6. Bağ-Kurlulara erken emeklilik: Torba yasa içinde yer alan diğer bir düzenleme ise Bağ-Kur primlerinde SSK ile eşitlenme ve buna bağlı olarak Bağ-Kur emeklilerine prim indirimi ve erken emeklilik imkanı sunacak.

  7. Ev hanımlarına emeklilik: Ev hanımlarına isteğe bağlı sigorta primi desteği sağlanarak erken emeklilik şansı sunulacak.

  8. Vatandaşlık maaşı: Yeni torba yasa ile vatandaşlık maaşı uygulamasının başlatılması planlanıyor. Bu sayede her haneye en az bir asgari ücret düzeyinde gelir sağlanacak.

  9. Torba Yasa, TBMM'nin açılması ile birlikte hızla görüşülmesi ve yasalaşması bekleniyor, bu düzenlemeler birçok vatandaşı doğrudan etkileyeceği için büyük bir öneme sahip.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR