TBMM duyurdu! Emekli maaşlarını düzenleme ve Erken emeklilik durumu onay alıyor!

TBMM duyurdu! Emekli maaşlarını düzenleme ve Erken emeklilik durumu onay alıyor!

TBMM duyurdu! Emekli maaşlarını düzenleme ve Erken emeklilik durumu onay alıyor!
Yayın Tarihi: 13.10.2023 10:00:00

Haber kanalında yayınlanan son dakika haberinde, ikinci büyük yasa paketinin kapsamı ve ele almayı amaçladığı konular hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Bu haberde, bu önemli gelişmeler hakkında sizi bilgilendirecek ve beklentileri neler olabileceği konusunda bilgi vereceğiz. Türkiye'nin ekonomik ve sosyal sorunlarını çözmeyi amaçlayan kapsamlı bir yasadır. Bu yasa, esnaf, gençler, işçiler, kadınlar ve emekliler gibi farklı toplum kesimlerine çeşitli destekler içermektedir.

Aile ve Gençlik Bankası

Genç Çiftlere Destek Torba yasasındaki önemli bir hüküm, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıdır. Bu banka, evlenmeyi planlayan genç çiftlere 150.000 TL'lik bir evlilik kredisi sağlayacak. Dahası, bu kredi faizsiz ve geri ödenmeyen bir kredi olacaktır. Aile ve Gençlik Bankası, ev hanımlarına emeklilik desteği de sağlayacaktır.

Esnaf İçin Erken Emeklilik


kinci büyük yasa paketinde esnaf için güzel haberler var. 1 milyon Bağ-Kur sigortalısı vatandaş için gereken prim ödeme gün sayısı 7.200'e düşürülerek beş yıl erken emeklilik olanağı sağlanacaktır. Bu düzenleme, esnafların emeklilik planlarına olumlu bir etki yapacaktır.

Memurlar

Ek Derece Yükselmesi ve Emeklilik Düzenlemeleri Torba yasasında daha yüksek bir dereceye terfi eden tüm memurlara ek derece yükselmesi verilecek ve emekliler için çeşitli düzenlemeler tartışılacaktır. Hangi düzenlemeleri bekliyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Torba Yasası Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Meclis 13 Ekim'de toplanacak ve ilk genel kurul 16 Ekim'de toplanacaktır. Genel kurul toplantısının ardından Torba yasası gündeme gelecektir. Bu kapsamlı yasa, ülke genelinde birçok vatandaşa birçok fayda sağlayacaktır. Yeni yasa, ekonomik kalkınmayı teşvik etmeyi, istihdamı artırmayı ve sosyal refahı artırmayı amaçlamaktadır. Toplumun farklı kesimlerine sunulan destekler, birçok vatandaşın hayatını kolaylaştıracaktır.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR