TBMM onayından geçti! 10 bin TL üzeri olan borçları kapsıyor!

TBMM onayından geçti! 10 bin TL üzeri olan borçları kapsıyor!

TBMM onayından geçti! 10 bin TL üzeri olan borçları kapsıyor!
Yayın Tarihi: 15.11.2023 22:45:00

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin öncülüğünde, finansal sıkıntılarla boğuşan vatandaşlara nefes aldıracak bir destek kampanyası başladı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından sunulan devlet destekli bu kredi kampanyası, 10.000 TL ve üzeri borçları olan vatandaşlara özel fırsatlar sunuyor. İlk taksit ödemelerinin 3 ay ertelenmesi ile başlayan kampanya, maddi açıdan rahatlamak isteyenlere umut oluyor.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın öncülüğünde başlatılan kampanya, vatandaşlara 10.000 TL ve üzeri borçlarını kapatma şansı tanıyor. İlk taksit ödemeleri 3 ay ertelenerek, borçluların maddi durumlarına uygun bir ödeme planı oluşturuluyor.

Kampanya, ihtiyaç kredisi borçları, kredi kartı borçları ve kredili mevduat hesabı borçlarını kapatma imkanı sunarken, büyük kredilerden olan konut kredisi ve taşıt kredisi gibi borçlar bu kampanyaya dahil değil. Ancak, vade süreleri uzatarak yeniden yapılandırma seçeneği değerlendirilebilir.

Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin banka şubelerine başvururken belirli belgeleri sunmaları gerekiyor. Gelir belgesi talep edilecek ve sigortalı olarak çalışan bireylerden, en az 12 ay boyunca aynı iş yerinde sigortalı olarak çalıştıklarını kanıtlamaları bekleniyor. Esnafların faaliyet süresini gösteren vergi levhalarını, emeklilerin ise emekli maaşlarını belirtmeleri gerekiyor.

Başvuru esnasında, borç kapatma limiti ve hesap numarasını belirtmek önemlidir. Örneğin, 40.000 TL borç kapatma talebi olan bir birey, sadece bu miktar kadar kredi kullanabilecek ve ödeme planını buna göre düzenleyebilecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR