TBMM onayladı: 16 Ekim'den sonra 5 gün içinde başvuru yapanların borcu silinecek!

TBMM onayladı: 16 Ekim'den sonra 5 gün içinde başvuru yapanların borcu silinecek!

TBMM onayladı: 16 Ekim'den sonra 5 gün içinde başvuru yapanların borcu silinecek!
Yayın Tarihi: 14.10.2023 17:00:00

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) son dakika haberlerine göre, borcu olan vatandaşlar için büyük bir müjde verildi. Devlet destekli borç kapatma kredisi başvuruları için yetki verilen Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, borçlu vatandaşlara 100.000 TL'ye kadar borç kapatma kredisi sunacak. Kamu bankaları tarafından sağlanacak bu özel kredi, 36 aylık bir vade süresi ile sunulacak. Ayrıca, kredi başvurusunu 5 gün içinde yapacak vatandaşlar, devlet destekli borç kapatma kredisi fırsatından yararlanabilecekler.

Bu kredi fırsatı, maddi zorluklar yaşayan ve bankalara borcu bulunan vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Borçlarını kamu bankalarına taşıyan vatandaşlar, devlet destekli borç kapatma kredisi alma hakkına sahip olacaklar. TBMM onayı ile verilen bu kredi fırsatının şartları da aşağıda belirtilmiştir.

Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi Şartları:

  • Başvuruyu yapacak olan vatandaşların 18 yaşından büyük olmaları gerekmektedir.
  • Bankalara gecikmiş kredi ve kredi kartı borcu bulunmalıdır.
  • Ayrıca, başvuruda bulunanların düzenli bir gelire sahip olmaları beklenmektedir.
  • Emekliler, asgari ücretliler, memurlar, sigortalı çalışanlar ve bağ-kurlular bu özel kredi fırsatından yararlanmak için başvuruda bulunabilirler.

Bu devlet destekli borç kapatma kredisi, ekonomik kriz nedeniyle borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlara büyük bir nefes aldıracak. Bu kredi, 100.000 TL'ye kadar olan borçları olan vatandaşlar için bir fırsat sunarken, 3 ay ödeme erteleme seçeneği ile kolay ödeme imkanı da sunacak. Türkiye'nin ekonomik dengesini korumak ve vatandaşları finansal sıkıntılardan kurtarmak amacıyla sunulan bu kredi fırsatı, birçok ailenin rahatlamasına yardımcı olacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR