TBMM'de kabul edildi: Borcu olanlar kapatacak!

TBMM'de kabul edildi: Borcu olanlar kapatacak!

TBMM'de kabul edildi: Borcu olanlar kapatacak!
Yayın Tarihi: 1.07.2023 21:20:00

Son dakika haberine göre, TBMM'de kabul edilen yeni bir düzenleme ile devlet destekli kredi imkanı sağlanacak ve kişilerin borçları ödenebilecektir. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başvurular alınacak ve en fazla 36 ay vadeyle kredi verilecektir. Pandemi döneminin etkilerinin hala devam ettiği düşünülerek, bu desteklerin 2023 yılı sonuna kadar devam etmesi planlanmaktadır.

Kamu bankaları aracılığıyla gerçekleştirilecek olan bu kredi kampanyasında, başvuru yapan kişilere ilk taksit ödemesi 3 ay erteleme imkanı sunulacaktır. Bu yeni kampanya ile birlikte, 10.000 TL ve üzerinde borcu olan kişilere finansal destek sağlanacak ve borçlarını kapatabileceklerdir.

Kredi başvurusu için banka şubelerine gidildiğinde, bazı evraklar talep edilecektir. Gelir belgesi, sigortalı olarak en az 12 aydır aynı iş yerinde çalışıldığını gösteren belge veya en az 2 yıldır kesintisiz faaliyet gösteren bir esnafın vergi levhası gibi belgelerin bankaya sunulması gerekmektedir. Emekli olan kişilerin ise emekli maaşlarının ilgili bankada olması şarttır.

Bu kampanya kapsamında sadece ihtiyaç kredisi borçları, kredi kartı borçları ve bankalardaki kredili mevduat hesapları değerlendirilecektir. Konut kredisi ve taşıt kredisi gibi yüksek limitli krediler bu kampanya dışında tutulmaktadır. Bu tür kredilere sahip olan kişiler, bankalarıyla iletişime geçerek yapılandırma ve vade uzatma gibi seçenekleri değerlendirebilirler.

Eğer faizsiz kredi kullanmak isteyen kişiler varsa, katılım bankaları olan Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası üzerinden işlem yapabilirler. Bu bankalarda yapılan kredi işlemlerinde faiz kullanılmamaktadır, dolayısıyla faizsiz kredi imkanı sunulmaktadır.

Kamu bankaları üzerinden verilecek olan borç kapatma kredilerinde en fazla 36 ay vade seçeneği bulunmaktadır. Ayrıca, başvuran kişilere ilk taksit ödemelerinde 3 ay erteleme imkanı sunulmaktadır. Kredi kullanmak isteyen kişiler ayrıca aylık ödemesiz, 3 ayda bir veya 2 ayda bir ödemeli seçenekleri de değerlendirebilirler.

Bu destekler, maddi sıkıntı yaşayan ve borçlarına çözüm arayan kişilere büyük bir kolaylık sağlayacak. Borçlarını ödemek ve finansal açıdan rahatlamak isteyen kişiler, kampanya kapsamında sunulan avantajlı koşullarla başvurularını yapabilirler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR