TBMM'nin Onayıyla Kamu Bankalarından Borç Kapatma Kredisi İmkanı Başlıyor! Artık Borç Sıkıntısı Olmayacak!

TBMM'nin Onayıyla Kamu Bankalarından Borç Kapatma Kredisi İmkanı Başlıyor! Artık Borç Sıkıntısı Olmayacak!

TBMM'nin Onayıyla Kamu Bankalarından Borç Kapatma Kredisi İmkanı Başlıyor! Artık Borç Sıkıntısı Olmayacak!
Yayın Tarihi: 22.06.2023 20:21:00

Son dakika gelişmeleri arasında TBMM'den duyurulan yeni bir karar yer alıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi, borcu olan vatandaşlara devlet desteği ile kredi imkanı sunacak. Bu önemli haber, 10.000 TL ve üzerinde borcu olan kişiler için umut oldu. Kamu bankaları aracılığıyla sunulacak kredilerde, vade süresi en fazla 36 ay olacak. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankaları, bu kredi kampanyası için başvuruları kabul etmeye başladı.

Borç Kapatma Kredisi Şartları ve Başvuru Süreci

Bu borç kapatma kredisi, vatandaşların pandemi döneminde yaşadığı maddi zorlukları hafifletmeyi amaçlıyor. Başvuru yapacak olan kişilerin ihtiyaç kredisi, kredi kartı borçları ve kredili mevduat hesabı borçları bu kampanya kapsamında kapatılabilecek. Ancak konut kredisi ve taşıt kredisi gibi krediler maalesef bu kampanya kapsamında değil. Kredi başvurusunda bulunurken banka şubesine gelir belgesi ile birlikte gitmek gerekiyor. Ayrıca, emekli olan kişilerin maaşlarının ilgili bankada olması, sigortalı olarak bir iş yerinde çalışanların en az 12 aydır aynı iş yerinde sigortalı olmaları, esnafların ise vergi levhalarının 2 yıl kesintisiz faal olması gerekiyor.

Faizsiz Kredi İmkanları

Eğer faizsiz bir kredi almak isterseniz, bu durumda katılım bankalarına yönelebilirsiniz. Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası, faizsiz kredi hizmetleri sunmaktadır. Kamu bankalarından alınan borç kapatma kredilerinde, vade süresi en fazla 36 aydır. Bu kredilerde ilk taksit ödemeleri için 3 ay erteleme imkanı sunulurken, ayrıca 3 ayda bir ya da 2 ayda bir ödeme seçenekleri de bulunuyor. Bu devlet destekli kredi kampanyası, borçları olan vatandaşların yüzünü güldürmeyi amaçlıyor. Ancak unutulmamalıdır ki, her kredi başvurusunda olduğu gibi, bu başvuruların da sorumlulukları bulunmaktadır. Başvuru yapmadan önce tüm şartları dikkatlice incelemeniz ve ödeme planınızı iyi bir şekilde düzenlemeniz önerilir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR