TEB'den Temmuz’da taşıt kredisi kampanyası!

TEB, ödemelerini zamanında yapma taahhüdüne bulunan ve bu taahhüt banka tarafından onaylanan herkese Temmuz ayında belirlediği güncel faiz oranlarıyla taşıt kredisi kullandırıyor. Peki, TEB'den taşıt kredisi nasıl kullanılır?

TEB'den Temmuz’da taşıt kredisi kampanyası!
Yayın Tarihi: 7.07.2020 14:48:00

TEB, ödemelerini zamanında yapma taahhüdüne bulunan ve bu taahhüt banka tarafından onaylanan herkese Temmuz ayında belirlediği güncel faiz oranlarıyla taşıt kredisi kullandırıyor. Peki, TEB'den taşıt kredisi nasıl kullanılır? TEB’in Temmuz ayında uyguladığı taşıt kredisi faiz oranları ne kadar? İşte, sizler için tüm detaylarıyla kaydettiğimiz TEB taşıt kredisine dair bilinmesi gerekenler…

TEB, Temmuz ayı için belirlediği faiz oranlarıyla hızlı ve kolay biçimde 36 aya varan vadeli taşıt kredisi tanımlıyor. Banka, kredi notu ile taahhüt edilen taşıt kredisi başvurusu yapanların tümüne taşıt kredisini anında kullandırdığını resmî internet adresinde açıkladı.

TEB taşıt kredisi kullandırırken rehin hakkını saklı tutuyor!

TEB, sıfır kilometre araç almak için taşıt kredisi çekmek isteyen müşterilerinden çoğunlukla kefil talebinde bulunmuyor. Banka, alınan aracı borcun ödeme yükümlüğü süresi boyunca rehin alma hakkını saklı tutuyor. İkinci el araçlarda da kefil şartının aranmasının kuvvet ihtimal olduğunu ayrıca ifade ediyor. Bankadan araç almak için çekilen taşıt kredisi kasko değerine göre belirleniyor.

TEB'den taşıt kredisi nasıl çekilir?

TEB yalnızca bireysel müşteriler için kullandırdığı taşıt kredilerinde özellikle şu durumların altını çiziyor:

Sıfır kilometre araçlarda, aracın nihai fatura değerinde işletilen tutarın 50.000 TL’ye kadar olan kısmına yüzde 70; 50.000 TL’nin üstünde olan kısım için yüzde 50’lik kredilendirmeyi mümkün kılıyor,


İkinci el taşıtlarda noterde belirlenen nihai satış bedelinin üstünde bir değer olmaması kaydıyla, aracın kasko değerinin 50.000 TL’ye kadar olan kısmı için yüzde 70; 50.000 TL’yi aşan kısmı için ise yüzde 50’lik kredilendirme sağlıyor.

TEB’na taşıt kredisi için gereken belgeler

TEB Taşıt Kredisi Başvuru Formu,
Nüfus cüzdanı veya sürücü belgesinin aslı ile imzalı fotokopisi,
TEB taşıt kredisi başvurusu yapan kişinin gelir durumunu gösterir belge,
Sıfır kilometre taşıtlar için proforma faturası,
İkinci el taşıt alacaksanız satışı yapan kişiye ait son Motorlu Araç Tescil ve Trafik Belgesi.

TEB’e taşıt kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Tüm gerekli kıstasları sağlayan bir kişinin TEB taşıt kredisine başvuru yapması oldukça basit olarak belirtiliyor. Bankadan taşıt kredisi çekmek isteyen bir kişi isterse doğrudan şubeden, isterse TEB İnternet Şubesi’nden veya Telefon Şubesi’nden hızlıca başvuruda bulunabilme imkânlarının olması bankanın ayrıcalıkları arasında yer alıyor.

TEB'den çekilen 50.000 TL taşıt kredisine 36 ayda ne ödenir?

TEB’in Temmuz ayında düşürdüğü faiz oranlarıyla 50.000 TL taşıt kredisi kullanan bir kişinin katlanacağı aylık, toplam ve faiz tutarlarını hesaba aldık. Bankanın uyguladığı yüzde 0,90 aylık faiz oranı ve yıllık yüzde 14,1737 faiz oranı hesaba alındığında 36 ay taksitle, aylık 1.683,73 TL tutarının ödenmesi gerekmektedir. Bu tutar, 36 aya (3 yıl) uzatıldığında toplam 60.614,28 TL değerine sahip olmaktadır. Yani, TEB'den 50.000 TL taşıt kredisinin ödenmesi gereken faiz tutarı, ödemeler geciktirilmeden düzenli bir şekilde yapıldığında 36 ay bitiminde 10.614,28 TL olarak hesap kalemine kaydedilir. Bankanın uyguladığı kredi tahsis ücreti BSMV dâhil tutularak 262,50 TL olur ve sigorta ücreti de 977,35 TL’ye gelir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR