Tediye Ödemeleri 3. Taksit Belli Oldu! Tediye Ödemeleri Hesaplara Geçiyor

Kadroya geçmiş olan taşeron ve kamu personeline yatırılmakta olan tediye ödemeleri için 3. Taksite olan merak hayli fazla. On binlerce vatandaşın merak konusu olan tediye ödemelerinin 3. Taksitinin ne zaman yatırılacağı konusu haberimizin devamında sizlerle.

Tediye Ödemeleri 3. Taksit Belli Oldu! Tediye Ödemeleri Hesaplara Geçiyor
Yayın Tarihi: 20.07.2020 14:26:00

Kadroya geçmiş olan taşeron ve kamu personeline yatırılmakta olan tediye ödemeleri için 3. Taksite olan merak hayli fazla. On binlerce vatandaşın merak konusu olan tediye ödemelerinin 3. Taksitinin ne zaman yatırılacağı konusu haberimizin devamında sizlerle. Tediye ödemelerinin ne zaman yatırılacağı şu sıralar bir gündem konusu olmakla birlikte Kurban Bayramının da yaklaşmasıyla merak daha da artmış oldu. Bu yıla ait olan ilave edilmiş tediye ödemelerinin ilk taksiti 31 Ocakta yapılmış olup, ikinci taksit ise 22 Mayıs tarihinde ödemesi gerçekleşmişti. 3. Taksit tediye ödemeleri için tarih belli oldu. Haberimizin devamında sizler için araştırdık...

Tediye ödemelerine karşı bulunan merakla birlikte oldukça gündem konusu olmuş bulunmakta. Bilinen durumda kadroya geçmiş bulunan taşeron ve kamu personeline her yıl için 52 günlük maaşlarına denk olacak şekilde tediye ödemeleri yapılmaktadır. Dört taksitle yapılmakta olan tediye ödemelerinin şuana kadar 2 taksiti ödenmiştir. 

TEDİYE ÖDEMELERİNİN 3.TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Tediye ödemeleri için hazırlanmış ödeme planına bakıldığında yıl içinde 4 taksitle yapılıyor. Ocak ve Mayıs ayları içerisinde 2 taksit ödemesi yapılmıştı. Resmi gazete 11 Temmuz 2020 tarihinde verilmiş karara göre kadroya geçmiş olan taşeron ve kamu personeline yapılacak olan tediye ödemelerinin tarihi belli olmuştur. 

Açıklamalara göre 2020 yılının içinde verilecek olan ilave tediyenin birinci yarısı 27 Temmuz itibariyle diğer yarısı ise 14 Aralık 2020 tarihinde ödemesi yapılacaktır. 900 binin üzerinde taşeron işçi statüsünden kadroya geçmiş olan personel bulunmakta. 


TEDİYE ÖDEMELERİ İÇİN BELİRLENEN TUTAR NE?

Yıllık olarak 52 günlük ikramiye ödemeleri 4 taksit şeklinde yıl içerisinde ödemesi yapılıyordu. 13 günlük ödemenin hesaplanması için personelin aldığı brüt maaşı üzerinden hesaplama yaparak bulunabilir. Asgari ücretle çalışmakta olan bir personelin 52 günlük ikramiye ücreti 3646 TL olur. Böyle bir durumda taşeron ve kamu da kadroya geçmiş vatandaşlar bayram öncesi tediye ikramiyelerinin bir taksitini alabilecektir. 

TEDİYE ÖDEMELERİ HANGİ KURUMLARDA ÇALIŞAN PERSONEL İÇİN YAPILIR?

6772 sayılı çıkarılan devlet ve ona bağlı müesseselerde çalışmakta olan işçilere ilave olarak tediye ikramiyesi ödenmesi kanunu kapsamında kurumlar içerisindeki kadrolu personeller için tediye ikramiyesi yapılacaktır. Genel ve katma bütçeli kurumlar, özel bütçeli idareler, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar, kamu iktisadi teşekküller, belediye ve özel idareler ve hizmet akdi ile çalışan işçiler yararlanabilmektedir. 

TEDİYE NEDİR?

6772 sayılı kanunla birlikte oluşturulan tediye ikramiyeleri kanun kapsamında işçilere yılda 52 günlük ücreti kadar ilave tediye ödenmesi kararı alınmıştır. İlave tediyenin kanun tarafından güvenceye alınmasıyla personeller için bir hak olmuştur ve bütün kamu personeli yararlanabilir. Yıl içinde 4 taksitle ödenmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR