Telefonunuza gelecek olan SMS’i sessize alıp altın hesabınızı çalmış olabilirler! 10 bin kişinin altın hesabı boşaltıldı! Hemen bunu kontrol edin!

Artık altınlarımız yastık altında değil banka uygulamasında oluyor. Her ne kadar fiziksel olarak herhangi bir şekilde altın alışverişi yapılmıyor olsa da hala geçerli bir sistem olarak kullanılan ve insanların en güvenli bir şekilde kullanabileceği bu altın hesapları, insanların güvenlik nedeni ile

Telefonunuza gelecek olan SMS’i sessize alıp altın hesabınızı çalmış olabilirler! 10 bin kişinin altın hesabı boşaltıldı! Hemen bunu kontrol edin!
Yayın Tarihi: 28.07.2020 13:23:00

Artık altınlarımız yastık altında değil banka uygulamasında oluyor. Her ne kadar fiziksel olarak herhangi bir şekilde altın alışverişi yapılmıyor olsa da hala geçerli bir sistem olarak kullanılan ve insanların en güvenli bir şekilde kullanabileceği bu altın hesapları, insanların güvenlik nedeni ile ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Bankaların dijital hizmetlerinden bir tanesi olan ve her vatandaşımızın artık mutlaka böyle bir dijital altın alımı uygulamasına geçmesi gerektiği ifade ediliyor olsa da dijital ortamın güvenilirliği konusunda geçmiş dönemlerde ciddi dersler alındı. Kaybolan altınlar, çalınan paralar ve hesabı verilemeyen, telafisi olmayan hackleme işlemleri ile gündeme gelen bankalar bu kez çok büyük bir skandal ile karşımıza geliyor. Özellikle özel bankaların yazılım kasalarında duran dijital altınlarımız ile kendimizi her ne kadar güven altında sanıyor isek ne yazık ki durumun böyle olmadığını artık apaçık bir şekilde görmemiz gerekiyor. Eğer siz de gerekli önlem ve tedbirleri alarak kendinizi güvence altına alabilirsiniz. İşte dijital altın bankacılığı ile alakalı tüm ayrıntılar…

Son 5 yıldır aktif bir şekilde kullanılan dijital altın bankacılığı sistemi ile herhangi bir bankadan artık rahat bir şekilde altın alımı ve satımı gerçekleştirebilirsiniz. Tüm altın hesaplarınızı güvence altında tutabildiğiniz her zaman için kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Ancak durumun ne yazık ki böyle olmadığını sizler de açık bir şekilde görmeniz gerekiyor. Türkiye’de yaşamakta olan vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile alım ve satım yapabildiği dijital altın bankacılığı sayesinde insanlar kendini her ne kadar güvende sanıyor olsa da ne yazık ki durum böyle değil. Hackerlar için bir bankacılık hesabına giriş yaparak tüm parayı boşaltma işlemi çok basit bir duruma geldi. Telefonunuza gelen SMS’e kadar hackleme işlemi ile ulaşılabilerek çok rahat bir şekilde dijital bankacılık sisteminize giriş yaparak tüm altınlarınız ve paralarınız çalınabilir. Artık hırsızlık bir eve girerek para, altın ve değerli eşyaların çalınması ile gerçekleşmiyor. Artık hırsızlık dijital ortamda gerçekleşiyor.


SMS SESSİZE ALIP DİJİTAL BANKACILIĞA GİRİŞ YAPMIŞLAR!

Normal şartlarda bir dijital bankacılık sistemine giriş yapabilmek için bankanın telefonunuza SMS olarak gönderdiği koda ihtiyacınız var. Google Play Store’da indirilen bazı uygulamalar telefona tam erişim veriyor. Bu tam erişim ile beraber telefonunuza gelen SMS’lerin sessize alınma yetkisi gibi basit ve önemli işlemler bulunuyor. Dijital hırsızlar telefonunuza gelen dijital bankacılık şifresi ile beraber hızlı bir şekilde tüm banka hesabınız boşaltılabiliyor. Dijital bankacılık şifrelerine nasıl ulaşıldığı konusunda hala herhangi bir bilgi yok ancak Android telefonlara yüklenen uygulamaların tüm şifreleri kaydettiği düşünülüyor. O sebeple Android de bulunan bu açık sebebi ile 10 bin kişinin banka hesabından tüm altın hesabı ve nakit para hesabının çalındığı belirtiliyor.

KENDİMİZİ NASIL KORUYABİLİRİZ?

Android akıllı cep telefonunuza komple resetlemeniz ROOT işlemi gerçekleştirerek resetlemeniz ve ardından Google Play Store’dan sadece onaylanmış olan uygulamaları indirmeniz gerekiyor. Aynı zamanda tüm dijital bankacılık şifrelerinizin hızlı bir şekilde değişmesi gerekiyor. Bu sayede tüm dijital hırsızlardan sağlıklı bir şekilde korunmuş olursunuz.
 
 
 
 
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR