Temmuz Maaş Zammı için Rekor Beklenti! Peki Temmuz'da Maaşlara ne kadar zam gelecek

Milyonlarca memurun gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak olan enflasyon zammında. Her yıl iki defa yapılan zamların birisi Ocak ayında diğeri ise Temmuz ayındadır. Bu aylarda hem emeklilere hem de devlet memurlarına gerekli miktarda zamlar yapılır.

Temmuz Maaş Zammı için Rekor Beklenti! Peki Temmuz'da Maaşlara ne kadar zam gelecek
Yayın Tarihi: 21.04.2020 16:20:00

Milyonlarca memurun gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak olan enflasyon zammında. Her yıl iki defa yapılan zamların birisi Ocak ayında diğeri ise Temmuz ayındadır. Bu aylarda hem emeklilere hem de devlet memurlarına gerekli miktarda zamlar yapılır. Bu zamların içinde aile yardımları, çocuk paraları, performans ödemeleri gibi birbirinden fazla zam miktarı alırlar. İnsanlar artık yavaş yavaş arama motorlarında ‘Memur maaş zammı ne kadar olacak?’ ve ‘memur maaş zammı ne zaman yapılacak?’ gibi sorular soruyor.

Başta her memur ne zaman zam yapılacağını biliyor olsa da memur olmayan vatandaşların dahi dikkatini çeken bir konudur. Zam tahminlerine göre şu aşamada en düşük memur maaşı 3 bin 671 lira ya çıkabilecek. 2 çocuğu olanın ortalama olarak alacağı aile yardımı miktarı 499 liraya yükselebilecek. Korona virüs gündeminde ülkemiz zor günler geçiriyor. Başta tüm sektörler olmak kaydıyla hem sağlık çalışanları hem de özel sektör çalışanları büyük bir güçlük çekiyorlar. Hem ailesine bakmak zorunda olan hem de iş bulamayan binlerce vatandaş var. Devlet bugün memura zam yaptığı gibi aynı zamanda tüm vatandaşlarına yardım edecektir.

Memurlara Yapılacak Olan Zam İçin Rekor Tahminler Geldi!

Nisan ayı içerisinde yapılan beklenti anketinde vatandaşlar enflasyona göre tahminlerde bulundu. Enflasyon zammı miktarına göre memur maaşlarında yüzde 4,4’lük artış sağlanabilecek. Bu durumda en düşük memur maaşı 3 bin 671 liraya yükseltilecek. Tabii ki bu oranlar şu aşamada tahmini ve herhangi bir resmi geçerliliği yok. Bu sebeple sadece tahmini olduğunu unutmayın.


Yüzde 4,4’lük artış yaşanırsa aile yardımı hariç en düşük memur maaşı 3 bin 671 lira olurken aile yardımı ise 499 liraya yükselebilecek. İkisi toplam 4 bin 170 lira olurken performans ve fazla mesai çalışmaları ile en düşük emekli maaşı 5 bin lirayı bulabilecek. Bu memurlar için vazgeçilmez bir teklif olabilir.

Toplu Sözleşmelerde Zam Yüzde 4’tü

Milyonlarca memur Temmuz ayında zam alacak. Buna göre hem maaşlarında hem de aile yardımı gibi eklenti ödemeleri ile beraber yüklü miktar maaş alabilecekler. Hakem Kurulu kararı doğrultusunda maaşlara yüzde 4’lük enflasyon zammı yapılmıştı Ocak ayında. Yüzde 4’lük enflasyon zammı ile beraber eğer Temmuz ayında enflasyon zammı yüzde 4’ü aşarsa aşan kısım kadar enflasyon farkı ödenecek. Bu bağlamda en düşük emekli maaşında gerekli yaptırımlar uygulanmış ve beklentiler yüzde 4 oranında karşılanmış olacak. Geçtiğimiz hafta yapılan anket sonuçlarında da milletin memur zammı oranı tahminleri sorulmuştu.

Ortalama olarak yüzde 4,4’lük bir artış olabileceği düşünüldü. Aslında gerçekçi rakamlara sahip olmak çok daha iyidir. Eş yardımı 322 liradan 346 liraya yükseltilecek. Çocuk yardımı 0 ve 6 yaş arası için 73,04 liradan 76,25 liraya yükseltildi. Eşi çalışmayan ve 0 – 6 yaş arası iki çocuğu olan memur ise 478,08 lira alırken bu tutar otomatik olarak 499,11 liraya yükseltilecek. Bu durumda en düşük emekli maaşı ortalama olarak 4 bin 170 TL’ye gelebilecek.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR