TİS Ödemeleri Başlıyor! 4/D'li Olan Taşeron İşçiler İçin Resmi Açıklama

4/D'li taşeron ve sürekli olan işçilerin uzun bir süredir heyecanla bekledikleri TİS ödemesi hakkında sonuç nasıl olacak? Yapılan toplantılar sonrasında ne gibi değişiklikler meydana gelecek?

TİS Ödemeleri Başlıyor! 4/D'li Olan Taşeron İşçiler İçin Resmi Açıklama
Yayın Tarihi: 8.09.2020 10:19:00

4/D'li taşeron ve sürekli olan işçilerin uzun bir süredir heyecanla bekledikleri TİS ödemesi hakkında sonuç nasıl olacak? Yapılan toplantılar sonrasında ne gibi değişiklikler meydana gelecek? Covid-19 salgını süreçleriyle yapılacak toplantıların tam üç ay daha ertelenmiş olması yapılacak ödemelerin en az üç ay daha alınamayacak olmasına sebep olmuştur. Detaylar haberimizde sizlerle...

Uzun süredir beklenen TİS görüşmeleri bu defa da üç aylık bir süreçle ertelendi. Her ne kadar beklenen bir durum olsa bile 4/d'li taşeron işçilerin bir taraftan bu kadar kadroya geçebilmek adına beklemeleri bir taraftan da haklarının olması büyük sorun yaşanmasına sebep olmuştur. Bu anlardaysa Mahmut Arslan konuyla alakalı olarak; "Biz kanun zoruyla bir işçinin, bir başka sendikanın üyesi olması zorlamasını kabul edemeyiz. Sendikal örgütlülük, sendikal özgürlükte ancak söz konusu olabilmektedir. Bu örgütlenme özgürlüğünün önünde bulunan engelin kaldırılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

2020 TİS GÖRÜŞMELERİ İÇERİSİNDE DÜZENLENMESİ BEKLENEN KONULAR

2020 Yılı içerisinde yapılması beklenmekte olan konular;

- Taşeronlar adına enflasyon oranlarının üzerinde maaş zammı yapılması
- Şartlı veya şartsız olarak kişiler için gelecek tayin hakkı verilmesi
- Bayram veya eğitim gibi ödemelerde verilmekte olan tutarın yükseltilmesi
- Yüzdelik düzenleme alanlarında maaşların yeniden belirlenecek olması
- Görev tanımlarının gerçekleştirilmesi


TAŞERON İŞÇİLER İÇİN TAYİN HAKLARI

Tayin konusu üzerinde kişiler kendi durumlarına göre tayin haklarını istemekteler. Bu haklar;

- Kamuda veya belediyede çalışan kişilerden en ufak şart aranmaksızın tayin hakkı
- Eşi kamuda olanlar için
- Kurum içi veya il içi tayin hakları beklenmektedir. 

Her ne kadar beklentiler sürmekte olsa dahi daha henüz net bir durum meydana gelmemiştir. TİS toplantılarının sürekli ertelenmesi bu konu içerisinde sorun üstüne sorun yaşanmasına sebep olmaktadır. 

TİS ÖDEMELERİ NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

TİS toplantılarında ertelemeye gidilmiş olması TİS ödemelerinin de bu doğrultu da ertelenmesine sebep olmuştur. En az dört ay süre ile yapılmayacak olması tahmin edilmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR