TOKİ'den Çekilişsiz Kurasız Ev Alabilirsiniz! Konut Satışı Yapılacak Olan İller Belli Oldu?

TOKİ çekilişsiz kurasız ev veriyor ! 4+1, 3+1, 2+1, 1+1 dairelerin fiyatı ve konut satışı yapılacak olan iller nereler ? Ekim, Kasım, Aralık ayında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı çekiliş olmadan başvuru önceliğine göre ev satışı yapacağını açıkladı. TOKİ çekilişsiz daire almak için neler gerekli ?

TOKİ'den Çekilişsiz Kurasız Ev Alabilirsiniz! Konut Satışı Yapılacak Olan İller Belli Oldu?
Yayın Tarihi: 12.11.2020 22:30:00

TOKİ çekilişsiz kurasız ev veriyor ! 4+1, 3+1, 2+1, 1+1 dairelerin fiyatı ve konut satışı yapılacak olan iller nereler ? Ekim, Kasım, Aralık ayında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı çekiliş olmadan başvuru önceliğine göre ev satışı yapacağını açıkladı. TOKİ çekilişsiz daire almak için neler gerekli ?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2020 yılının Ekim, Kasım, Aralık aylarında gerçekleştireceği konut satışlarına dair açıklamalar yaptı. 2020 senesinin son aylarına gelmişken Toplu Konut İdaresi Başkanlığı satışa çıkarılacak dairelerle ilgili ilan yayınladı. Yayınlanan ilana göre birçok şehirde bulunan TOKİ projelerinde satışa çıkaraılacak olan 1+1, 2+1, 3+1ve 4+1 dairelerde çekiliş olmadan başvuru önceliğine göre ev satışları olacağı duyuruldu. Alt gelir ve orta gelir grubunda bulunan vatandaşlar için yapılacak olan konut satışlarında 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde 4 çeşit konut satışı olacak. TOKİ konut satışlarında satışta olan dairenin bedelinin belli bir tutarının peşinat olarak, peşin olarak ödenmesi gerekiyor. Peşinat olarak ödenen peşin ödemeden sonra ev için istenen kalan tutarın ise 240 aya kadar vadelendirme yapılacak. Peki, TOKİ evleri başvuruları nasıl olacak ? Çekilişsiz TOKİ evleri, TOKİ'nin Ekim, Kasım, Aralık döneminde yapacağı satışlar ve tüm bilinmesi gerekenler;



TOKİ Ekim, Kasım, Aralık satış listesi;

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan satılık evler listesinde toplam 16 şehirde konut, işyeri satışı yapılacağı müjdesi vatandaşa duyuruldu. 16 şehirde yapılacak olan bu TOKİ daireleri için ilan yayınlandı. Yapılacak olan bu satışlar alt gelir grubunda ve orta gelir grubunda inşa edilen konutlar için geçerli olacak. Alt gelir grubunda yapılan satışlarda göz önünde bulundurulacak olanlar; ikamet adresi, gelir şartı ve diğer koşullar ön plana alınarak TOKİ konut satışı yapılacak. TOKİ alt gelir grubundaki daire satışlarından sonra orta gelir grubu konut satışlarında ise kısıtlama olmadan satışlar genel koşullara göre olacak.

TOKİ çekilişsiz satış yapılacak olan şehirler;

TOKİ'nin internet sitesinden ilan edilen listeye göre konut, işyeri satışı yapılacak şehirler;

- Afyonkarahisar, Ankara, Denizli, İstanbul, Karabük, Kırklareli, Kütahya, Mersin, Niğde, Tokat.

TOKİ başvuruları ve ödeme bilgileri;

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından duyurulan çekilişsiz 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut satışlarının bazılarında başvuracak olan vatandaşlardan özel koşullar aranıyor. Özel koşullar aranan dairelere örnek olarak; İstanbul için satılan konutlar engelli, şehit yakını ve gazi vatandaşlar ilana başvuru yapabilirken Ankara'da satışa çıkarılan konutlara tüm vatandaşlar başvuru da bulunabilecek. TOKİ'nin ilan ettiği listedeki tüm konutlar açık satış yöntemi ile yapılacak olup hiçbir dairede kura veya çekiliş olmayacak. Başvurularını erken yapan vatandaşlar konutları almaya hak kazanacaklardır. İlanlarda yer alan çok sayıda satış için konutların tükenmemesi durumunda başvuruların 31 Aralık tarihine kadar devam edeceği açıklaması yapıldı.

TOKİ Başkanlığı bu konutların satışlarına özel ödeme yöntemleri belirledi. TOKİ çekilişsiz kurasız daire kampanyasından ev almak isteyen vatandaşlar yüzde 10 ile yüzde 25 arasında TOKİ'ye bir peşinat ödemesi yapmak durumundalar.


Vatandaşların yaptığı peşinat ödemesinden sonra ise satışa çıkarılan konuta göre belirlenen kredi vade sürecine göre peşinattan sonra kalan tutarın ödemesini yapıyorlar. Ödemeler 120 ay, 144 ay, 180 ay, 216 ay ve 240 ay vadeye kadar uzayabiliyor.

Ödemelere örnek gösterecek olursak; Karabük, Kırklareli, Denizli ve Ankara illerinde satışa çıkarılan evlerin ödeme planları;

Karabük;




Kırklareli;



Denizli;



Ankara;



 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR