TOKİ kurasız daire satışı başlıyor! 240 ay ve 180 ay vadeli daire satışları

Günümüzde yaşanan pandemi sürecinden dolayı da ekonomik sıkıntılar göze alınarak ev fiyatlarının değişmesi beklenmekteydi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bu gündemi de göze alarak ev fiyatlarında uygun fiyatlar belirlemeye başladı.

TOKİ kurasız daire satışı başlıyor! 240 ay ve 180 ay vadeli daire satışları
Yayın Tarihi: 2.10.2020 15:02:00

Günümüzde yaşanan pandemi sürecinden dolayı da ekonomik sıkıntılar göze alınarak ev fiyatlarının değişmesi beklenmekteydi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bu gündemi de göze alarak ev fiyatlarında uygun fiyatlar belirlemeye başladı. Uygun fiyatlı ev alımı için kura olmadan TOKİ ’ye başvurmak yeterli oluyor. Satışa sunulan konutlar farklı kategorilerde satış işlemlerinde başlatılmaktadır. Fakat alt gelir grubu olan konutlar vatandaşlar tarafından çok talep gördüğü için olanlar açık satış yöntemi ile değil de kura yöntemi ile satışları gerçekleştirilmektedir. Başka bir sebepler bu tür satışlarda fazla talep görülmediğinde kura çıkan kinin vazgeçmesi veya gelir durumunun alt gelire uygun olmadığı belirtilerek satış işlemlerinin iptal edilmesi gibi durumlar söz konusu da olabiliyor. Bu yüzden vatandaşların gelir durumları da kontrol edilerek alt gelirli konutların satışlarının kurasına katılmaları sağlanmaktadır.

TOKİ herkesinde bildiği gibi kirada oturan veya geliri çok yüksek olmayan vatandaşlarımız için çok yardımcı olmaktadır. Bu anlamda şunu bilmelisiniz ki kira öder gibi ev satın almak her yerde sağlanmıyor. Türkiye’nin dört bir yanında olan ucuz konutların ilanları TOKİ sayesinde duyuruluyor ve hemen satışa imkân sağlanıyor. Kurumun son dönemlerde paylaştığı ilanlardan birisi de Konya’da bulunan ucu konutlardır. İllerde bulunan birçok konut da satışa çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Başkanlığı, Çorum Boğazkale İlçesi’nde alt gelir gurubunda olan vatandaşlar için 50 konut satış işlemi sağlanmaya başlanacak. Vatandaşlar konut ödeme işlemleri için TOKİ ’ye bir miktar peşinat ödeyerek daha sonra kira öder gibi taksitli ödeme ile ev sahibi olabilecekler.

KONUT SATIMINDA ALINAN PEŞİNAT TUTARLARI


TOKİ alt gelirli aileler için konut sahibi olmalarına büyük kolaylık sağlamaktadır. Fakat konut sahibi olmak için öncelikle bir miktar peşinat ödenmesi de gerekmektedir. Vatandaşların da beklediği yeni ev fiyatlarıyla peşinat tutarları d değişmiştir. Mersin TOKİ satış listesindeki peşinat tutarlarına bakacak olursak; 125 bin 980,00 değerindeki bir konut için 180 ay vade ile başlangıç taksiti 618 TL olup,  konut fiyatının yüzde 2 ‘si yani 15 bin 700 TL peşinat belirlenmiştir. 216 vade ile başlangıç taksiti 498 TL olup, konut fiyatının yüzde 15’i yani 18 bin 879 TL peşinat belirlenmiştir. 240 vade ile başlangıç ödeme taksiti 419 TL olup, konut fiyatının yüzde 20’si yani 25 bin 156 TL peşinat belirlenmiştir.  158 bin 960,00 TL değerindeki bir konut için 180 ay vade ile ödenmesi gereken başlangıç taksiti 777 TL olup, konut fiyatının yüzde 12’si yani 19 bin 70 TL tutarında peşinat belirleniştir. 216 ay vade ile başlangıç taksiti 625 TL olup, ödenmesi gereken peşinat 23 bin 678 TL tutarında belirlenmiştir. 240 vade ile başlangıç taksiti 567 TL olup, ödenmesi gereken peşinatın miktarı da 31 bin TL olarak belirlenmiştir.

TOKİ KONUT FİYATLARI

TOKİ uygun fiyatlı konutların ilanlarını vatandaşlara sağlamaktadır. Konurların satışı da hemen sağlandığı için peşinatların miktarları da yüzdeye göre değişmektedir. Samsunda olan konutların başlangıç satısı 257 bin TL’den başladı. Sivas merkez Yenimahalle’ de 17 konut 146 bin TL’den satışa açıldı. Tokat Merkez Dedeli Mahallesinde 27 konut 165 bin TL’den satışa çıkarıldı. Ankara Mamak’tan 86 konut başlangıç satış fiyatı 289 bin TL’den başlandı. Bingöl Merkezde bulunan konutların satışı 240 bin TL’den başlandı. Denizli ve ilçelerinde bulunan 200 konut 120 bin TL’den satışa sunuldu.  
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR