Toki'den 110 Bin TL'ye Ev Sahibi Olma İmkanı! TOKİ Ucuz Ev Satışları! Başvuru Nasıl Yapılır?

TOKİ uygun fiyata ev satışlarını devam ettirmektedir. Alt ve orta gelir grubunu ev sahibi yapabilmek adına sürekli yeni projeleri hayata geçirmekte olan TOKİ, halihazırda projelerini evlerin satışlarını da sürdürmektedir. Piyasa şartlarının çok altında ücretlerle alt ve orta gelir grubuna sunulmakta

Toki'den 110 Bin TL'ye Ev Sahibi Olma İmkanı! TOKİ Ucuz Ev Satışları! Başvuru Nasıl Yapılır?
Yayın Tarihi: 17.09.2020 22:31:00

TOKİ uygun fiyata ev satışlarını devam ettirmektedir. Alt ve orta gelir grubunu ev sahibi yapabilmek adına sürekli yeni projeleri hayata geçirmekte olan TOKİ, halihazırda projelerini evlerin satışlarını da sürdürmektedir. Piyasa şartlarının çok altında ücretlerle alt ve orta gelir grubuna sunulmakta olan evler 2+1, 3+1 seçenekleriyle sunulmaktadır. 2020 ve 2021 yıllarında TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenler için detaylar haberimizde sizlerle... 

TOKİ yıl sonuna kadar 10 farklı ilde ucuz ev satışlarını sürdürmeye devam edecek. Evlerin fiyatları ise metrekarelerine ve özelliklerine göre farklılık göstermektedir. En ucuz fiyatı ev 110 bin TL'den başlamaktadır. Birçok şehirde çalışmalar sürerken, birçok projede anahtar teslim aşamasına geçildi. TOKİ, çalışmalarını olağan hızıyla sürdürürken, 10 şehirde 110 bin TL'den başlayan ucuz ev satışlarını da sürdürmektedir. Kura esasıyla yapılacak olan satışlar için başvuru ve kura tarihleri açıklandı.

TOKİ ALT GELİR GRUBU EVLERİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI!

TOKİ'nin alt gelir grubu projelerine başvuru yapabilmek için belli bazı koşullar aranmaktadır. Aranan şartlar TOKİ'nin intarnet sitesi içerisinde ayrıntılı bir şekilde yer almaktadır. TOKİ alt gelir grubu evleri için başvuru koşulları;

Projeye başvuru yapabilmek için başvuru yapacak olan kişinin;
1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
2- Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları çerçevesinde 1 yıldan az olmamak şartı ile ikamet ediyor olması ya da projenin bulunduğu ilin nüfusuna kayıtlı olması,
3- Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış bulunması,
4- Kendisine eşine ya da velayeti altında bulunan çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyeti bağımsız bir kısmının ya da müstakil bir konutunun( tarla,bahçe,baü,köy evi ve işyeri haricinde) olmaması(Başvuran kişinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariçtir)
5- Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını tamamlamış olmak(Eşi vefat eden çocuklu dul bayanlarda yaş koşulu aranmamaktadır.)
6- Aylık hane halkı gelirinin, en yüksek net 5.500 TL olması (Başvuran kişinin eşinin ve velayeti altında bulunan çocuklarının gıda, yol vs, her türlü aldıkları yardımlar da dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en yüksek 5.500 TL olması dikkate alınmaktadır. İstanbul ilinde gelir koşulu 6.000 TL olarak uygulanıyor.)
7- Bir hane halkı adına yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altında bulunan çocukları yalnızca bir başvuru yapabilmektedir. 

Ayrıca, yukarıdaki başvuru koşullarını yerine getirmiş olan;


Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayan kişiler, konutlarını borçlarının tamamı bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Diğer bir taraftan, sözleşme imzalanan konut için borç bitimine kadar, alıcının ya da ailesi için ikamet şartı aranacak olup, alıcının, kendisinin ya da çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi durumunda sözleşmeleri feshedilecektir.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması durumunda, kurada hak sahibi olan kişilerin konut alma hakkı iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise eğer sözleşmeleri feshedilip gerekli durumlarda ödenen peşinat ödemeleri irat kaydedilecek ve ödenen taksit miktarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz bir biçimde iade edilecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Başvuru yapacak olan kişiler başvuru için gerekli belgelerle birlikte başvurularını yapabilmektedirler. Başvuru için gerekli belgeler;

- Başvuru formu,
- Kimlik Fotokopisi,
- Şehit Aileleri Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım hallerine göre Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığından alacak oldukları "Hak Sahipliği Belgesi"
- Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafınca verilmekte olan kimlik kartının fotokopisi ve tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış olan sağlık heyet raporu(en düşük %40 engelli olduğuna dair)
- Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmakta olan Emekli Kimlik Belgesini ya da belgesi daha henüz çıkmamış ise emekli olduğunu kanıtlayan belge ya da yazıyı ibraz edeceklerdir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR