TOKİ'den destek! Binlerce kişiye TOKİ'den indirim geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcumu hemen ödeyerek  tapusunu almak isteyen kişiler için sağladığı indirim kampanyasını bu sene ikinci kez olarak gerçekleştirecek. Ne zaman başlatacağı hakkında pek çok haber olsa da 21 Ekim tarihinden itibaren başlatılacağı

TOKİ'den destek! Binlerce kişiye TOKİ'den indirim geldi
Yayın Tarihi: 8.10.2020 14:46:00

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcumu hemen ödeyerek  tapusunu almak isteyen kişiler için sağladığı indirim kampanyasını bu sene ikinci kez olarak gerçekleştirecek. Ne zaman başlatacağı hakkında pek çok haber olsa da 21 Ekim tarihinden itibaren başlatılacağı açıklandı. Kampanya kapsamında borcunu peşin ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen alıcılar için yüzde 20 indirim yapılacak. Bu kampanyadan faydalanmak isteyen kişiler ise 21 Ekim tarihinden itibaren bankadan başvuru yapabilecekler. ancak bütün borçlarını tek Sakarya kapatamayan kişiler ise bir indirimden faydalanma hakkına sahip olabilecekler. Buna göre, borcun tamamını kapatamayacak olanlar, borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödeme üzerinden yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanabilecek. Bu kampanyadan faydalanmak isteyen kişiler için ise 21 Ekim tarihinden itibaren başvuru süreci başlayacak. Ancak önemli olan nokta ise bu kampanyadan faydalanmak isteyen kişilerin son başvuru tarihine dikkat etmeleri gerektiğidir. Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için son başvuru tarihi 19 Kasım olarak belirlendi. Bu nedenle 19 Kasım tarihinden itibaren yapılacak olan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

İndirim kampanyasından yararlanma şartları nelerdir?

Günümüzde ev sahibi olmak oldukça zor bir hal aldı. O nedenle TOKİ tarafından sağlanan indirimli erkek çok kişi tarafından değerlendirilerek başvurular yapılıyor. Ancak bu kampanyalardan faydalanmak için de bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Ilk olarak kampanyaya katılmak isteyen kişilerin TOKİ herhangi bir borç veya aidat borçlarının olmaması gerekiyor. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler ise indirim kampanyasından yararlanamayacak. Bu ve bunun gibi durumlar olan kişiler maalesef bu indirim kampanyasından yararlanamayacaklar. Ancak şartlara ve koşullara uyuyor iseniz mutlaka denemeniz ve başvuru yapmanız gereken bir kampanya olduğu çok açık bir şekilde görülüyor. Müşterilere tanıdığı indirim ile çoğu kişinin daha kolay ev sahibi olmasını sağlayacak.


TOKİ'den ev sahibi olabilmeniz için gerekli şartlar nelerdir?

T.C. Vatandaşı olmak, Konut alacağınız il ya da ilçede en az 1 yıl ikamet ediyor olmak, Daha önce TOKİ’den konut almamış olmak, Üzerinize malvarlığı olmaması, Aylık gelirinizin 2.600 TL altında olması bu miktar her yıl değişmektedir. Bu şartları sağladığınızda TOKİ'den ev sahibi olabilmek için başvuru yapma hakkına sahip olursunuz.

TOKİ nedir?

Devletimiz tarafından faaliyete geçirilen TOKİ, durumu olmayan dar ve orta düzeyli geliri olan aileleri ev sahibi yapmayı amaç edinmiş bir kurumdur. TOKİ sayesinde ev almaya durumu olmayan pek çok kişinin ev alma imkanları oluşur. Bu sayede de pek çok kişinin çok daha iyi şartlar altında yaşamaya ve çok daha rahat bir şekilde ev almaya başlarlar. Bu nedenle TOKİ birçok kişi için tercih edilen ve sevilen bir yöntem olmuştur. Ancak TOKİ o yıllarda ülkemizde oluşan krizler ve mali yetersizlikler sebebiyle istenilen verimi sağlayamamıştır. Kurulduktan sonra 18 yılda toplamda sadece 43.000 konut yapılabilmişti. Sonraki yıllarda Başbakanlığa bağlanan TOKİ, planlı kentleşme ve konut seferberliği sayesinde büyük bir gelişme içerisine girdi. 2012 yılına kadar tam 520.000 konut yapımı gerçekleştirildi. Bu sayede de büyük bir rekora imza atılmış oldu.  TOKİ'nin bir sonraki hedefi ise 2023 yılına kadar 1 milyonu aşkın konut yapmış olmak. Sizler de TOKİ’den ev almak istiyorsanız gerekli olan koşulların şartları ve belgeleri tamamlamalı ve sonrasında başvurunuzu yapmalısınız. gerekli olan koşullara uygun olduğunuz takdirde kolaylıkla TOKİ den ev alabilirsiniz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR