TOKİ'den İndirim Kampanyası! Ev Sahibi Olmayan Kalmayacak Başvuru Patlaması Yaşanıyor

Toki, yeni indirim kampanyasını duyurdu! Toki'den hemen borcunu ödeyip tapusunu alarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşa müjdeli haber! Toki'den çekiliş ve kura sonucu ev alan ve halen daha ev taksidi ödeyen borçlu vatandaşlara indirim müjdesi geldi.

TOKİ'den İndirim Kampanyası! Ev Sahibi Olmayan Kalmayacak Başvuru Patlaması Yaşanıyor
Yayın Tarihi: 6.05.2020 16:57:00

Toki, yeni indirim kampanyasını duyurdu! Toki'den hemen borcunu ödeyip tapusunu alarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşa müjdeli haber! Toki'den çekiliş ve kura sonucu ev alan ve halen daha ev taksidi ödeyen borçlu vatandaşlara indirim müjdesi geldi. Buna göre Toki, borcunu hemen kapatmak ve tapuyu derhal almak isteyen vatandaşların borçlarında %20 indirim yapacak. Kalan borcunun tamamını bir seferde ödeyemeyen vatandaşlara da indirim fırsatı doğacak! Buna göre borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak kaydıyla, peşin ödeme yapan hak sahipleri de yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanabilecek! Peki kimler Toki indirim kampanyasından yararlanabilir? Şartlar nelerdir? Detayları haberimizde sizler için hazırladık...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'den ev alanlara müjdeli haber! Toki, çekiliş ve kura sonucu ev almaya hak kazanan ve halen daha Toki'ye ev taksidi ödeyen vatandaşlar için indirim müjdesini duyurdu! Buna göre, borcunu tamamen ödeyip tapusunu bir an önce almak isteyen vatandaşlar için borçlarında %20 oranında indirim yapılacak! Bu müjdenin ardından Toki ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar araştırmalarına başladı. Toki'den indirim kampanyası kimler faydalanabilir? Toki indirim için şartlar neler? Bu soruların yanıtını haberimizin devamında sizler için hazırladık...

TOKİ tarafından verilen ilk bilgilere göre, Toki'ye halen daha ev taksidi ödeyen ve borcu devam eden vatandaş, borcunu peşin olarak ödeyip tapusunu hemen almak isterse, %20 indirimden yararlanabilecek! Konut ve işyeri alıcıları %20'lik indirim müjdesinden yararlanabilecekler! 

TOKİ İNDİRİMLERİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR? BAŞVURU NE ZAMAN YAPILACAK?


Toki'den 2020 yılında gelen %20 indirim kampanyası, borcunu tek seferde kapatabilen vatandaşların yanı sıra Toki'ye olan tüm borç bakiyesini, tek seferde kapatamayacak olan vatandaşlar için de sağlanacak! Şöyle ki borç bakiyesinin %25'inden az olmamak kaydıyla, borç ödemesinde belirli bir miktarı peşin ödeyecek vatandaşlar da %20 indirimden faydalanabilecekler. 

Toki %20 indirim kampanyası için ilk başvurular 6 Mayıs 2020 tarihinde alınmaya başlayacak. Kampanyadan konut alan vatandaşların yanı sıra Toki'den iş yeri alan vatandaşlar da yararlanabilecek. Toki indirim başvuruları 6 Mayıs - 19 Haziran tarihleri arasında bankalar aracılığıyla alınacak. 19 Haziran sonrası borç kapatmalarında ise %20 indirim kampanyası geçerli olmayacak. Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek. 

KAMPANYADAN YARARLANMA ŞARTLARI NELER?

%20 Toki indirim kampanyasından yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru tarihi itibariyle Toki'ye herhangi bir borç ve ödemekle yükümlü oldukları aidatlarının bulunmaması gerekmektedir. 

Ayrıca geri ödeme taksitleri 2018 sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları bu kampanyadan yararlanabileceklerdir. İndirim kampanyasına, geriye kalan taksidi 12 ay ve daha az olan projeler dahil edilmemiştir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR