Topik nasıl yapılır ? MasterChef yemek tarifleri
Topik nasıl yapılır ? MasterChef yemek tarifleri. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef programında her bölüm yapılan tarifler merak konusu oluyor. Son bölümde yapılan 'topik' dikkatleri üzerine çekti. Topik nasıl yapılır, topik tarifi nedir ?
Yayın Tarihi: 30.09.2020 00:50:00
Topik nasıl yapılır ? MasterChef yemek tarifleri. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef programında her bölüm yapılan tarifler merak konusu oluyor. Son bölümde yapılan 'topik' dikkatleri üzerine çekti. Topik nasıl yapılır, topik tarifi nedir ?
Topik için malzemeler:
- 3 soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- Yarım su bardağı tahin
- 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tarçın
Topiğin üzerine:
Topik nasıl yapılır ?
- Küçük küçük doğradığımız soğanları dolmalık fıstıklarla birlikte tavaya döktüğümüz zeytinyağında kavuruyoruz. Kimyon, tarçın,yeni bahar ve kuş üzümünü ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- 2 yemek kaşığı tahin ekliyoruz ve tavamızı ocaktan alıyoruz. Haşlanmış nohutları, 3 yemek kaşığı tahin ve biraz tuzla birlikte tane kalmayacak bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan geçiriyoruz.
- Yaptığımız nohut püresini serdiğimiz yağlı kâğıdın üzerine yayıyoruz. Nohut püresinin üzerine kavurduğumuz soğanı eşit miktarda paylaştırıp yayıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra buzdolabından çıkarıyoruz.
- Topiği 2 cm genişliğinde dilimleyip servis tabağına alıyoruz. İsteğe bağlı olarak tahin ve toz antep fıstığı ile süsledikten sonra servise hazır.
HABERİ PAYLAŞ