Trump'ın Twitter Hesabını Kapatan Türk Konuştu

Geçtiğimiz haftalarda ABD Başkanı Donald Trump'ın kişisel Twitter hesabını kapatan kişinin Türk asıllı Alman vatandaşı Bahtiyar Duysak olduğu ortaya çıktı.

Trump'ın Twitter Hesabını Kapatan Türk Konuştu
Yayın Tarihi: 30.11.2017 11:26:00

ABD Başkanı Trump'ın kişisel Twitter hesabı, geçen hafta 11 dakikalığına kapalı kalmış olay sosyal medyada geniş yankı bulmuştu. Duruma neden olan kişi olan Türk asıllı Alman vatandaşı Bahtiyar Duysak, konu ile ilgili ilk defa konuştu.



TechCrunch'a konuşan Bahtiyar Duysak'ın öğrenci vizesi ile ABD'de bulunduğu ve Twitter'da müşteri destek biriminde çalıştığını söyledi.

Duysak, üzerinde büyük bir baskı hissettiğini ve artık medyadan kaçmak istemediği için Trump'ın hesabını kapatan kişinin kendisinin olduğunu söyledi.


'KENDİMİ PABLO ESCOBAR GİBİ HİSSETİM'

Duysak, bilinçli olarak birşey yapmadığını "Bazen yorgun olabiliyordum, herkes hata yapabilir" açıklamasıyla belirtti ve bu hatanın dünya çapında büyük yankı uyandırmasından dolayı "Kendimi Pablo Escobar gibi hissettim" diye konuştu.

Bahtiyar Duysak, böylelikle sanılanın aksine Trump'ın hesabının bir 'isyankar' Twitter çalışanı tarafından silinmediğini ortaya çıkarmış oldu.

Twitter'da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hesabın 'yanlışlıkla kapatıldığı' bildirilmiş, konu ile ilgili soruşturma başlattığını açıklamıştı.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR