Tuikden açıklama geldi! Eylül ayı reel getiri oranları Geçtiğimiz günlerde açığa kavuştu

Geçtiğimiz günlerde İstatistik Kurumu ayağı Real raporlarını tek tek yayınladı. Tuik in yayınladığı bu rapor yatırım araçlarını da bir nevi belirledi.  Herkesin bildiği üzere korona virüs sebebiyle herkes olumsuz bir şekilde etkilendi ve enflasyon adeta çöktü.  Dolar borsa altın Euro gün geçtikçe ar

Tuikden açıklama geldi! Eylül ayı reel getiri oranları Geçtiğimiz günlerde açığa kavuştu
Yayın Tarihi: 10.10.2020 15:24:00

Geçtiğimiz günlerde İstatistik Kurumu ayağı Real raporlarını tek tek yayınladı. Tuik in yayınladığı bu rapor yatırım araçlarını da bir nevi belirledi.  Herkesin bildiği üzere korona virüs sebebiyle herkes olumsuz bir şekilde etkilendi ve enflasyon adeta çöktü.  Dolar borsa altın Euro gün geçtikçe artmaya devam ediyor.  Vatandaşların aklında ise bir soru bulunuyor. Vatandaşların aklında bu soruda  ekim ayında en çok hangi yatırımlardan kazanç elde edilebilir sorusudur. Bir çok kişi bu konular hakkında araştırmalar yapıyor. 
 
Korona virüs bütün dünyayı etkisi altına aldı ve ekonomiyi olumsuz bir şekilde etkiledi. 6  aydır adeta çöktü. Bu sebeple yatırım malzemelerin dede arış meydana geldi. Özellikle altında meydana gelen artış vatandaşların şok olmasına sebep oldu.  Korana virüs salgını sebebi ile altın nerdeyse iki katına fırladı.  Rusya’nın aşıyı bulduğu söylentisi ile ekonomi fiyatlarında bir düşüş meydana geldi ve daha sonra tekrar arttı. Geçtiğimiz günlerde ise vatandaşların beklediği getiri oranları açıklandı ve bu konu açığa kavuşmuş oldu.
 
Türkiye istatistik kurumu TUİK geçtiğimiz günlerde vatandaşların merakla beklediği konu hakkında detaylı açıklamalar yaptı. En yüksek getiriyi yapılan açıklamaya göre başta altın daha sonra ise dolar ve borsa getirdi. Altın inanılmaz çok değer kazandı. Bu sebeple getirisi de bir hayli fazla oldu. Bu istatistikler son bir aydır yapılan değerlendirmelerdir. Vatandaşlar son 1 aydır hangi yatırımın daha çok kazandırdığını merak ediyor ve sürekli araştırmalar yapıyordu. Beklenen açıklama geçtiğimiz gün Türkiye istatistik kurumundan geldi. Bu açıklamada ne çok altının kazandırdığı bilgisini ilettiler. Korona virüs sebebi ile altın inanılmaz yükselişe geçti ve altına yatırım yapan kişiler çok fazla kazanç elde etti.
 
Geçtiğimiz ay en çok dolara yatırım yapan kişiler kazanç elde etti.
 
Vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biriside eylül ayından hangi yatırımların daha fazla kazanç elde ettiğiydi. Gelen bilgiye göre bu oran belli oldu. Finansal yatırım araçlarının reel getirisi oranları sonunda açıklandı ve vatandaşların merakı son buldu. Yapılan açıklamaya göre eylül ayında en çok dolara ve altına yatırım yapan kişiler kazanç elde etti. Korna virüs salgını 3.ayda ülkemize girdi ve o süreden günümüze kadar ekonomi aşırı derecede yükselişe geçti. Özellikle dolar ve altının artışı herkesin şaşkına dönmesine sebep oldu. Vatandaşlar bu konuyu çok merak ediyordu be istatistik kurumundan bir açıklama geldi. Bu ay en çok dolara ve altına yatırım yapan kişilerin kazandığı dile getirildi.
 
Dolar bu dönemde aşırı yükseldi ve dolara yatırım yapan kişiler bol kazanç elde etti.  Açıklanan oranlar kapsamında yurt içi aylık reel getiri oranı %0,85 tüketici endeksi ise %2,53 olarak duyuruldu.

Son 3 ayda hangi yatırım aracına yatırım yapanlar kazandı?

Korana virüs salgını sebebi ile bütün insanlar olumsuz bir şekilde etkilendi. Ülke ekonomileri yerle bir oldu. Bu sebeple her şeyde artış söz konusuydu. vatandaşlar bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilendiler. Bazı vatandaşlar ise birçok yatırım aracına yatırım yapıp çok kazanç elde ettiler. Peki, son 3 ayda hangi yatırım aracına yatırım yapanlar kazandı? Bu konu halk tarafından çok merak ediliyor ve sürekli araştırılıyor. Hemen sizleri bu konuda bilgilendirelim ve bu konu hakkında açıklamalarda bulunalım. Son 3 ay içerisinde gelen istatistik oranına göre altına yatırım yapan vatandaşlar çok kazanç elde ettiler. Çünkü bu dönemde altın çok fazla artış gösterdi ve iki katına çıktı.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR