Turisti Kandırarak Yolu Uzatan Taksiciye 10 yıl Hapis Cezası

Turistin uçağını kaçırmasına sebebiyet veren taksicinin yolu uzatması nedeniyle dolandırıcılık suçundan 10 yıla kadar hapsi istendi.

Turisti Kandırarak Yolu Uzatan Taksiciye 10 yıl Hapis Cezası
Yayın Tarihi: 22.02.2018 13:27:00

İstanbul Kadıköy'de bir taksici, Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmek isteyen turisti, önce Yavuz Sultan Selim köprüsünden Avrupa yakasına geçirdi,sonra tekrar Anadaolu Yakasına geçirip Havalimanı'na bıraktı. Taksicinin bu hareketi yüzünden uçağını kaçıran Suudi turist, şikayetçi oldu. Başsavcılık, taksi sürücüsü hakkında nitelikli dolandırıcılıktan iddianame hazırladı. 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını öne sürdü. Şüpheli taksi sürücüsü ifadesinde, üçüncü köprü yoluna yanlışlıkla girdiğini söyleyerek suçlamayı reddetti.

İddianamede, taksicinin yolcunun turist olması nedeniyle İstanbul’u ve havaalanı yolunu bilmemesinden faydalanarak daha uzun mesafe gitmek ve böylece daha fazla taksi ücreti alabilme amacıyla kasıtlı olarak yolu uzattığı belirtildi.

“YOLU BİLMİYORDUM, YANLIŞLIKLA GİRDİM”

Taksicinin tekrar Anadolu Yakası’na geçtiği ve yolu yine farklı güzergahlara girerek uzattığının belirtildiği iddianamede, taksicinin havalimanına 20.50’de vardığı ve turistin 21.15 olan uçağını kaçırmasına sebep olduğu belirtildi.

Diğer yandan iddianamede, şüphelinin ifadesinde saptığı yolun havalimanının ters istikameti olduğunu bilmediği ve yanlışlıkla o yola girdiğini öne sürerek, suçlamayı kabul etmediğine yer verildi.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR