Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği 10 harika ülke

Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ve harika bir tatil deneyimleyeceği 10 harika ülkeyi listeledik.

Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği 10 harika ülke
Yayın Tarihi: 7.09.2023 10:44:00

Dolar kurunun artması, AB ülkelerinin Türkiye'ye dair vize sıkıntısı yaşatması derken yurt dışı tatili yapmak isteyen Türk vatandaşları için alternatif rotalardan ne kadar haberiniz var?

Türk vatandaşlarının vize çıkar mı sıkıntısı yaşamadan harika bir seyahat deneyimlemesi yaşayacağı, farklı kültürleri keşfedeceği, hem doğası hem tarihi ile büyüleneceğiniz, güvenli 10 ülkeyi listeledik.

Türk vatandaşlarının vize alabilir miyim sıkıntısı yaşamadan seyahat edebilecekleri ülkeler arasında çok şaşıracağınız rotalar da mevcut.

Türk vatandaşlarının vizesiz gidecebileceği ülkeler şu şekilde;

Japonya 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Japonya'ya pasaport, fotoğraf ve uygunluk belgesi ile vizesiz giriş yapabilirler. Ancak bu durum 90 günü aşmayan turistik seyahatler için geçerlidir. 

Moldova

Moldova şarap üretimiyle ünlü bir ülkedir. Moldova'da özellikle tarihi şehirler ve şarap mahzenleri gezilecek yerler arasında başta gelmektedir. 

Arnavutluk
Balkanlar'da yer alan bir diğer vizesiz ülkelerden Arnavutluk'ta özellikle tarihi şehir Gjirokastër mutlaka gezilecek yerler arasındadır. Şehir UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almakatdır.

Endonezya

Egzotik bir seyehat denemesi için Endonezya'yı ölmeden görmelisiniz. Endonezya'yı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından 30 gün süreceh seyahatler için vize istenmemektedir.

Belarus


Belarus'a gitmek isteyen Türk vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz izin vardır. Belarus'a gitmek için en iyi ayın Mayıs ayı olduğunu söyleyelim.

Gürcistan

Eski Sovyet cumhuriyetlerinden Gürcistan'da hem yeşil hem de tarihi pek çok güzel yerler keşfedebilirsiniz.

Karadağ

Karadağ vizesiz terich edilen ülkeler sıralamasında en başta geliyor. Hem uygun fiyatları hem harika sessiz doğası ile Avrupa vatandaşlarının da sık uğrak durağı.

Sırbistan

Balkanlar'ın en çok festivale ev sahipliği yapan ülkelerinden Sırbistan'da Türk vatandaşlarına vizesiz ülkeler arasında yer almaktadır.

Kuzey Makedonya

Türk vatandaşlarının aşina olduğu Makedonya, vizesiz gezebileceğiniz ülkelerden biri.

Bosna-Hersek

Bosna Hersek'te Türk vatandaşlarına vize sınırı uygulamayan ülkelerden biridir.

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR