Turkish Airlines EuroLeague'de Türk Telekom'un Şansı Devam Ediyor

Turkish Airlines EuroLeague'de Türk Telekom'un Şansı Devam Ediyor

Turkish Airlines EuroLeague'de Türk Telekom'un Şansı Devam Ediyor
Yayın Tarihi: 20.06.2023 22:16:00

Türk Telekom, Turkish Airlines EuroLeague'e katılma şansını sürdürüyor. EuroLeague CEO'su Paulius Motiejunas, Türk Telekom'un gelecek sezon organizasyona katılma olasılığının devam ettiğini doğruladı. Ayrıca, 2023-24 EuroLeague sezonuna katılacak takımların 29 Haziran'da açıklanacağını belirtti.

Litvanyalı basketbol takımı Zalgiris Kaunas, Paulius Motiejunas'ın yerine GM pozisyonuna Paulius Jankunas'ı getirdi. Zalgiris'in düzenlediği basın toplantısında konuşan Motiejunas, EuroLeague CEO'su olarak göreviyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamalarda, Türk Telekom'un bir sonraki EuroLeague sezonunda yer alma olasılığı da ele alındı. Motiejunas, "Kulüplerle konuşacağız, bu sezonun 18 takımı da önümüzdeki sezon kalabilir. Masada bir de Türk Telekom sorusu var. Türk Telekom da bu listede bulunuyor. 29 Haziran'daki hissedarlar toplantısından sonra her şey netleşir" dedi.

Türk Telekom, 7DAYS EuroCup finalinde Gran Canaria'ya 71-67 mağlup oldu ve EuroLeague'e yükselme hakkını rakibine kaptırdı. Ancak İspanyol kulübü, gelecek sezon EuroLeague'de yer almayacağını açıkladı.

Gran Canaria başkanı Sitapha Savane, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "EuroLeague'e geçiş, maç sayısında önemli bir artış gerektiriyor. EuroCup'ta takımlar maçlar arasında 3 günlük bir mola yaparken, EuroLeague'de bu süre genellikle ikiye düşüyor. Ayrıca, EuroLeague sezonunda takımların yedi çift maç haftasında beş gün içinde üç maç oynadığı zorlu bir program var. Böyle zorlu bir programa başa çıkmak için charter uçuşları kaçınılmaz hale geliyor. Bizim durumumuzda, öngörülen artış tahmin edilenden daha yüksek olacaktır."

Gelecek sezon Turkish Airlines EuroLeague'de yer alacak takımların 29 Haziran'da açıklanması bekleniyor. Türk Telekom'un EuroLeague'e katılma şansı hakkında kesin bilgi, hissedarlar toplantısından sonra netleşecek. Basketbolseverler, takımlarının EuroLeague'de yer almasını ve heyecan dolu mücadelelere tanıklık etmeyi bekliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR