Türkiye'de Hangi Şehirlerde Korona Vakası Var? Ölenler Hangi Hastanede Öldü? Kimlikleri Belli Mi?

Türkiye'de son günlerde Koronavirüs salgını gitgide büyüyor! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her gece geç saatlerde Koronavirüs salgınıyla ilgili Türkiye'deki son istatistiki verileri paylaşıyor! Bakan Koca'nın dün akşam saat 23:00'da açıkladığı üzere Türkiye'de 947 vaka, 21 ölüm gerçekleşti! Peki..

Türkiye'de Hangi Şehirlerde Korona Vakası Var? Ölenler Hangi Hastanede Öldü? Kimlikleri Belli Mi?
Yayın Tarihi: 22.03.2020 16:13:19

Türkiye'de son günlerde Koronavirüs salgını gitgide büyüyor! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her gece geç saatlerde Koronavirüs salgınıyla ilgili Türkiye'deki son istatistiki verileri paylaşıyor! Bakan Koca'nın dün akşam saat 23:00'da açıkladığı üzere Türkiye'de 947 vaka, 21 ölüm gerçekleşti! Peki Koronavirüs vakaları hangi şehirlerde görülüyor? Koronavirüs hastaları hangi hastanelerde, bilgiler açıklandı mı? Koronavirüs hastalarının kimlikleri hasta-doktor mahremiyeti ve kişisel veriler nedeniyle açıklanmıyor. Detayları bu haberimizde sizler için hazırladık...

TÜRKİYE'NİN DÜNYADAKİ KORONA VİRÜS SIRALAMASI İÇİN TIKLAYIN

Türkiye'de Koronavirüs vakaları her geçen gün artmaya devam ediyor. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüse yakalanan hasta sayısının 947 olduğunu açıklamıştı! 21 vatadaşımız ise Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bu süreçte vatandaşlrr da Türkiye'de hangi şehirlerde Korona vakası var? Koronavirüs hastaları kimler, kimlikleri açıklandı mı? Bu soruların yanıtını arıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs salgınında sürecin başından bu yana şeffaf bir biçimde onlarca basın toplantısı düzenleyerek son durum bilgisini ve salgına dair bilinmesi gereken tüm her şeyi 80 milyonla paylaşmaya devam ediyor. Bakan Koca'ya koronavirüs vakasının yaşandığı şehirler, hastaların kimlikleri, hangi hastanelerde tedavi oldukları gibi sorular da soruluyor. Bakan Koca tüm bu sorulara kişisel verilerin korunması ve hasta-doktor mahremiyeti açısından yaklaşılması gerektiğini belirterek halk arasında korku ve paniğe neden olacak haberler yapılmamasını, Medyanın bu konuda büyük bir görevinin olduğunu hatırlatıyor. 

Şehirler neden açıklanmıyor'a cevap verildi!

1-) O şehrin insanları korkudan ölür infihal olur
2-) Diğer şehirlerdeki insanlar yine pikniğe devam eder

Türkiye'de Hangi Şehirlerde Korona Vakası Var?


Bakan Koca, Türkiye'de hangi şehirlerde ne kadar Koronavirüs vakası olduğunu açıklamıyor. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde vaka sayısının daha yüksek olması beklenirken Anadolu'da birçok şehirde de Umreden dönen vatandaşlarda koronavirüse rastlandığı biliniyor. Diğer taraftan ABD, Avrupa ülkeleri ve Rusya ile İran-Irak gibi ülkelerden gelenlerde de Koronavirüs vakalarının yaşandığı, bu nedenle İstanbul, Ankara gibi şehirlerde karantinada olan vatandaşlarda vakaların yaşandığı tahmin ediliyor.    

Koronavirüs Salgınının Yayılma Hızı Düştü

Her geçen gün neredeyse ikiye katlanan Koronavirüs enfekte edilmiş hasta sayısı dün 670'ten 974'e çıktı ve virüs salgınının yayılma hızında düşüş meydana geldi. Son olarak 65 yaş ve üzeri için alınan sokağa çıkma tedbirinin de başarılı şekilde uygulanmasıyla birlikte salgının yayılış hızının iyice düşürülmesi planlanıyor. Bu bakımdan yaşlılar gibi gençlerin de kendilerini evlerinde sosyal olarak izole etmesi gerekiyor.

Koronavirüs Hastalarının Kimlikleri Açıklandı mı?

Koronavirüs enjekte olmuş 947 vatandaşın kimliği açıklanmıyor! Kişisel verilerin Korunması Hakkında Kanun ve hasta - doktor mahremiyeti çerçevesinde koronavirüslü hastaların kimlikleri basınla ve kamuoyuyla paylaşılmıyor.

TÜRKİYE'NİN DÜNYADAKİ KORONA VİRÜS SIRALAMASI İÇİN TIKLAYIN




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR