Türkiye’de Ramazan Nasıl Geçiyor?

Türkiye’deki pandemi nedeniyle ramazan ve ramazan bayramında da sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Ramazanın son haftasına kadar büyük kontrol noktaları ve özellikle pide kuyruklarındaki sosyal mesafa alanlarının sağlanması da oldukça önemliydi.

Türkiye’de Ramazan Nasıl Geçiyor?
Yayın Tarihi: 27.05.2020 16:32:00

Türkiye’deki pandemi nedeniyle ramazan ve ramazan bayramında da sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Ramazanın son haftasına kadar büyük kontrol noktaları ve özellikle pide kuyruklarındaki sosyal mesafa alanlarının sağlanması da oldukça önemliydi. Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde hem ramazan hem de ramazan bayramına dair namaz saatleri ve son gelişmeleri Haber365 üzerinden alabilirsiniz.

İstanbul İftar Vakti Ne Zaman?

Güneşin doğuş ve batışına göre ezanın okunmasıyla imsak, güneş, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları kılınıyor. Batıda bulunan İstanbul her sene olduğu gibi iftarını en geç açan şehirler arasında yerini alırken, İstanbul namaz vakitleri de Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Her gün Türkiye namaz vakitl derini yayınlayan diyanet aynı zamanda ezan okunmadan önce top atma geleneğini de sürdürmeye devam ediyor.
İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde yaşanan sıkıntılar arasında camilerin kapatılması ve insanların teraviye katılamaması da söz konusuyken, bayramda da camilerin kapalı olacağı diyanet tarafından duyruldu.

Ankara Namaz Vakitleri Ne Zaman?


Ankara namaz vakitleri ile ilgili günlük ve haftalık bilgileri alabileceğiniz sitemiz, aynı
zamanda Ankara’daki ramazan bayramı gelişmelerini de size sunacaktır. Diyanet İşleri bakanlığının son açıklamalarıyla birlikte Ankara’daki namaz saatleri güneşin doğuşuna göre belirlenerek islamiyetin kurallarına göre uygulandı. Geçen senelerden farklı olarak bu sene hem ramazanı hem de bayramı zor koşullar altında geçirirken, bu sürecin böyle devam etmemesi için her ezan sonrasında imamlar ‘’Evde Kal’’ çağrısı yapmaya devam ediyor. 65 yaş üstü vatandaşların bu süreci daha zor atlattığını söyleyen Diyanet başkanı, bu süreçte en çok yaşlıları mutlu etmek için yanlarında olunması gerektiğini vurguluyor.

Ramazan Bayramı Namaz Vakti 2020

Tüm şehirlerde, il ve ilçelerde ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı uygunalırken, namaz vakitleri de yine ezan vaktine göre değişiyor. Doğudan batıya sadece birkaç dakika farkla olacak olan güneşin hareketlerine göre bu sene imsakiye takvimin de namaz saatleri yayınlandı. Güncel nazam vakitleri için sitemizi takip edebilir, il ve ilçelere göre ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

https://www.haber365.com.tr
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR