Ücretsiz İzin Nakdi Ücret Desteği Ödemesi Ne Zaman Yapılacak? Sorgulama Ekranı!

Ücretsiz izin nakdi ücret desteği ödemesi ile ilgili son açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi! Bakan Selçuk yaptığı açıklamayla ücretsiz izin nakdi ücret desteğiyle ilgili ödemelerin 7 Ağustos 2020 tarihi itibariyle başlayacağını duyurdu.

Ücretsiz İzin Nakdi Ücret Desteği Ödemesi Ne Zaman Yapılacak? Sorgulama Ekranı!
Yayın Tarihi: 6.08.2020 21:26:00

Ücretsiz izin nakdi ücret desteği ödemesi ile ilgili son açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi! Bakan Selçuk yaptığı açıklamayla ücretsiz izin nakdi ücret desteğiyle ilgili ödemelerin 7 Ağustos 2020 tarihi itibariyle başlayacağını duyurdu. Ücretsiz izin nakdi ücret desteği ödemesinden yararlanan 1 milyonu aşkın vatandaş da ödemelerin yapılıp yapılmadığını sorgulamak istiyor. Ücretsiz izin nakdi ücret desteği sorgulama ekranı ve tüm detaylar haberimizde sizlerle...

Ücretsiz izin parası sorgulamasında bulunan çalışan işçiler ödemelerin yatıp yatmadığını büyük bir merakla bekliyor. Ödemeler banka hesapları yoluyla yapılacak. Sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemeleri PTT yoluyla sağlanacak. Kısa çalışma uygulamasına bağlı olarak işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin de 1 ay uzatma gerçekleşecek. İki uygulamadaki bir aylık uzatma süresi ise 17 Ağustos 2020 tarihi itibariyle başlamış olacak. 

Ücretsiz izin ödemeleri yattı mı? Ücretsiz izin parası sorgulama ekranı vatandaşlar tarafından sıkça sorgulanmakta. Pandemi süreci içerisinde binlerce çalışan ücretsiz izne çıkarılmıştı. Ancak bu işçilere devlet destek vermeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ücretsiz izin ve işten çıkarma yasağının süresi 17 Eylül olarak planlandı. 2.3 milyon işçinin yararlanmakta olduğu kısa çalışma ödeneğinin süresi de ağustos ayının son günlerine kadar uzatıldı. 

ÜCRETSİZ İZİN DESTEĞİ YATTI MI? NE ZAMAN YATACAK?

Ücretsiz izin ödeneği her ay düzenli bir şekilde işçilerin hesaplarına yatırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada, temmuz ayına yönelik Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin yarından itibaren yapılmaya başlayacağını söyleyerek, şunları ifade etti: 

"Ücretsiz izne ayrılan işçilerimizin nakdi ücret desteği ödemelerini yarından itibaren gerçekleştireceğiz. Ödemeler banka hesapları üzerinden yapılacak. Sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemeleri ise PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek."


ÜCRETSİZ İZİN ÖDENEĞİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ! 

ÜCRETSİZ İZİN ÖDEMELERİ NE ZAMAN SONLANACAK?

Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ücretsiz izin ve işten çıkarma yasağının süresi 17 Eylül tarihi olarak belirlendi. 2.3 milyon çalışanın faydalandığı kısa çalışma ödeneğinin süresi de ağustos ayının sonuna kadar ertelendi.

Kısa çalışma uygulamasıyla birlikte işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin de 1 ay uzatılacak. İki uygulamadaki bir aylık uzatma süresi 17 Ağustos 2020 tarihi itibariyle başlayacak. Ücretsiz izne ayrılan işçilere net 1168 TL düzeyinde nakdi ücret desteği verilecek. 

Son veriler ışığında, Nisan ve Haziran dönemi için 1 milyon 705 bin 147 çalışan, ücretsiz izinde bulunduğu için nakdi ücret desteğinden faydalandı. 

ÜCRETSİZ İZİN DESTEĞİ NE KADAR?

Günlük 39.24 TL'lik destek ayda 1,177 TL yaptığı görülüyor. Aylık nakdi ücret desteği brüt 1.177 TL olmasıyla birlikte 8.93 TL'lik damga vergisi düşürüldükten sonra net 1.168 TL olarak ücretsiz izin desteği ödemesi gerçekleştirilecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR