Ücretsiz Maskeler Nasıl Dağıtılacak? Açıklama Geldi!

Ücretsiz maskelerle ilgili flaş gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, maske satışının yasaklandığını ve maskelerin Devlet tarafından vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacağını açıklamıştı. Daha önce EPTTAVM üzerinden alınan başvurular sonrası sistem kilitlenmiş ve ardından E-Devlet üzerinden başvuruların

Ücretsiz Maskeler Nasıl Dağıtılacak? Açıklama Geldi!
Yayın Tarihi: 10.04.2020 14:34:00

Ücretsiz maskelerle ilgili flaş gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, maske satışının yasaklandığını ve maskelerin Devlet tarafından vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacağını açıklamıştı. Daha önce EPTTAVM üzerinden alınan başvurular sonrası sistem kilitlenmiş ve ardından E-Devlet üzerinden başvuruların alınacağı söylenmişti. Ancak ücretsiz maske dağıtımında yöntem bir kez daha değişti! Sağlık Bakanlığı'ndan ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili açıklama geldi! Sizler için hazırladık...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Nisan 2020 tarihindeki Ulusa Sesleniş Programında, maske satışlarının tamamen yasaklandığını ve Market, Mağaza ve Eczanelerde tüm maskelerin vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacağını duyurmuştu. Ayrıca 20-65 yaş arası vatandaşlara, PTT Kargo ile ücretsiz maske dağıtımı yapılacağı açıklanmıştı. İlk olarak EPTTAVM üzerinden alınan başvurular sonrası sistem yoğun talep karşısında kilitlenmiş, ardından başvurular basvuru.Turkiye.gov.tr adresinden alınmaya başlamıştı. E-Devlet üzerinden alınan başvuruların akıbetinin ne olacağı merak edilirken Sağlık Bakanlığı'ndan 'Ücretsiz Maske' açıklaması geldi!

Ücretsiz maske dağıtımında, PTT Kargo'da alt yapı oluşturulmadan başvurular alınmaya başladığı iddiaları gündemdeyken flaş bir gelişme yaşandı ve başta İstanbul olmak üzere, ücretsiz maske dağıtımının Eczaneler aracılığıyla yapılacağı açıklandı. Bu bağlamda ilk olarak İstanbul'da gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra Maskeler, Eczaneler tarafından ücretsiz olarak dağıtılacak. Ancak şuan henüz eczaneler tarafından ücretsiz maske dağıtımına başlanmadı! Sağlık Bakanlığı'ndan da ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili açıklama geldi.

KARGOYLA GELMEYECEK ECZANELER DAĞITACAK


Sağlık Bakanlığı, ücretsiz maskeleri İstanbul Ecza Koop, Selçuk Ecza ve Alliance Healthcare depolarına ulaştırılacak ve ardından bu depolardan eczanelere dağıtım yapılacak. Eczaneler teslim aldıkları maskeleri, SMS'le kendilerine Kod gönderilen vatandaşlara, bu kodlar karşılığında 10 günde 1 olmak üzere 5 adet ücretsiz maske olarak teslim edecek. Vatandaşlar, Eczanelerden ücretsiz maske teslimatı başladığında, kendilerine sms olarak gönderilecek kodla eczanelere müracaat edecek ve maskelerini teslim alacak.

KİMLER ÜCRETSİZ MASKE ALABİLİR?

Sokağa çıkma yasağına tabi olmayan yani 20-65 yaş arası tüm vatandaşlar, 10 günde 1 olmak üzere, kişi başına 5 adet maskeyi ücretsiz olarak alabilecek. 

MASKE DAĞITIMI HENÜZ BAŞLAMADI

Eczaneler daha henüz ücretsiz maske dağıtımına başlamadı. Sağlık Bakanlığı tarafından maske teslimatları başladıktan sonra eczaneler ücretsiz maske dağıtmaya başlayacak. Ücretsiz maske dağıtımının ilerleyen günlerde kısa süre içinde başlaması bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR