Ufak Tefek Cinayetler’in bu hale gelmesinin sebebi dizideki mantık hataları

Star TV’nin sevilen dizisi Ufak Tefek Cinayetler özellikle son haftalarda sıkıntılı günler yaşıyor. Bir türlü toparlanamayan reytinglerin nedeni ise bize göre dizideki mantık hataları…

Ufak Tefek Cinayetler’in bu hale gelmesinin sebebi dizideki mantık hataları
Yayın Tarihi: 25.10.2018 09:39:00

Salı akşamlarının sevilen dizisi bu 5 mantık hatası yüzünden bir türlü istediği başarıyı elde edemiyor. Gelin o hatalar neymiş birlikte bakalım:


1- Oya’nın çocuğunun olması

İlk sezondan beri hikayenin en masumu Oya’nın, 1996 yılında yaşanan olayla hayatı mahvolmuştu. Çünkü kızların ona oynadığı oyun yüzünden intihar etmiş ve çocuğu olamayacaktı. E hal böyle olunca da herkes Oya’yı haklı buluyordu. Fakat işler sezon sonuna doğru tersine döndü; çünkü Oya evli bir adamdan Serhan’dan hamile kaldı.

Haliyle Oya’ya olan inancın yerinde de yeller esti.


2- Gurur timsali Merve’nin Serhan’dan bir türlü boşanmaması

Gelelim kraliçeye Merve Aksak… Eşi Serhan’la Oya yüzünden yaşadığı sorunlar bir türlü bitmeyen Merve ise Serhan’dan bir türlü boşanmamasıyla kaybetti. Hiçbir zaman burnundan kıl aldırmayan Merve’nin başka kadından çocuk yapan bir adamdan hala boşanmaması izleyenlerin tahammülünü azalttı.

Serhan’ın bütün yaptıklarını görmezden gelen, bütün laflarını yutan Merve; bu evlilik için o güçlü kadından “Ne yaparsa yapsın kocam o benim…” diyen kadınlara döndü.


3- Pelin’in içten içe Emre’ye aşık olması


Sırada Pelin var tabi ki. Herkes onu ta 1996 yılından beri Taylan’a olan büyük aşkıyla tanımıştı ki, Emre bir geldi işler değişti. Lise yıllarından beri Taylan’a aşık olan Pelin’in içten içe başka bir adama gönlünü kaptırması izleyenleri canını sıktı.

Çünkü Pelin karakterinin tek zaafı Taylan’a olan aşkı ve onla olan evliliğiydi. Her şeyi de bu yüzden yapıyordu zaten… Ama son zamanlarda öyle bir noktaya geldik ki bu büyük aşka bile kimse inanmıyor artık.


4- Burcu’nun hayatı değişmesine rağmen içinin soğumaması

Geldik Sarmaşık’ın belki en hırslı ve en sevilmeyen karakteri Burcu’ya… Geçtiğimiz sezon Arzu ve Mehmet’in arasına kara kedi gibi Burcu, bu sezon çok farlı çıktı karşımıza. Emre’nin nişanlısı olarak Sarmaşık’a dönen Burcu’nun hala Arzu ve Mehmet’le uğraşmasına ise kimse anlam veremiyor.
Hayallerindeki gibi bir ilişkiye kavuşan genç bir kadının içi hiç mi soğumaz hala böyle işler peşinde mi koşar. Pes doğrusu…


5- Arzu’nun ortada bir sebep yokken katil çıkması

Ve 38. Bölümün bombasına geldik. Arzu, Edip’in katili çıktı; ama izleyiciler için bu hiç inandırıcı değildi. Çünkü Arzu’nun Edip’i öldürmek için saçma bir şeyden başka hiçbir sebebi yoktu.  Dizide Edip’i öldürmek için bir sürü sebebi olan insan varken Sarmaşık’ın en hanım hanımcık kadınının böyle bir cinayet işlemesi kimseye mantıklı gelmedi  haliyle.

İşte bu hatalar yüzünden diziye arasına giderek mesafe koyan izleyiciler ise bu sorunların nasıl düzeleceğini artık kestiremiyor.

Neler olacağını dizinin eski başarısını tekrar yakalayıp yakalayamayacağını hep birlikte izleyip göreceğiz…
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR