Üniversite öğrencileri için burs imkânı geldi! O şirketler karşılıksız ödeme yapacak

Türkiye’de milyonlarca kişi her yıl Üniversite sınavına giriyor. Ancak her öğrenci istediği bölümlere yerleşemiyor. Dilediği bölüme yerleşen kişiler ise ekonomik sıkıntılar sebebi ile okulunu yarıda bırakmak zorunda kalıyor.

Üniversite öğrencileri için burs imkânı geldi! O şirketler karşılıksız ödeme yapacak
Yayın Tarihi: 2.09.2020 14:34:00

Türkiye’de milyonlarca kişi her yıl Üniversite sınavına giriyor. Ancak her öğrenci istediği bölümlere yerleşemiyor. Dilediği bölüme yerleşen kişiler ise ekonomik sıkıntılar sebebi ile okulunu yarıda bırakmak zorunda kalıyor. Ya da okurken çalışarak okulunu aksatmak zorunda kalabiliyor. Bu öğrencilerimizin okul hayatlarının yarıda kesilmesi ya da aksamasını istemeyen bazı özel kuruluşlar, kurumlar ve şirketler öğrencilere geri ödemesiz kredi veriyor. Bu kredi miktarı ise bir öğrencinin bir aylık tüm öğrenim ve özel hayatı için yeterli olabilecek seviyede olabiliyor. Özellikle Üniversite birinci sınıf öğrencilerinin harcamaları ikinci sınıf ya da üçüncü sınıf öğrencileri için daha fazla olabiliyor. O nedenle birinci sınıf öğrencilerine bir nebze daha fazla ödenek sağlanabiliyor. Bu yıl Üniversite sınavına girmiş ve kazanmış olan öğrenciler için ödenek sağlanacak.

Başvuru yapacak olan öğrencilerin çok büyük bir bölümüne burs imkânı verilecek. Verilecek olan burs ile beraber insanlar daha rahat bir şekilde eğitim alabilecek, eğitim hakkının elinden alınmasına olanak sağlıyor. İnsanların eğitimini daha rahat bir şekilde ve ekonomik durumlardan bunalmadan geçirebilmek için bu kurumların burs kayıtlarına hemen başvuru yapmak gerekiyor. Siz de burs imkânından faydalanmak ve tüm ekonomik sıkıntılardan kurtulmak istiyorsanız hemen aşağıdaki kurumlara gerekli olan başvuruları yapınız.

HANGİ KURUMLAR BURS ÖDENEĞİ SAĞLIYOR?

KREDİ YURTLAR KURUMU (KYK):

150 bin öğrenciye ailesinin durumuna göre en az 250 TL destek sağlayacak. İlk 100'e girene ise 3 katı burs verilecek.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ:

Üniversiteliye 300 TL ödeniyor. İhtiyaç sahibi öksüz veya yetim öğrencilere öncelik veriliyor.

TÜBİTAK:

İlk 25 bine girenlere destek sağlıyor. Yurtdışı bursları ise 60 bin dolara kadar çıkıyor.
TİM: Tekstil mühendisliği, deri mühendisliği, maden mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve cevher hazırlama mühendisliği bölümlerini tercih edenlere burs veriliyor.


TİCARET BAKANLIĞI:

Öğrencinin başarı ve gelir durumuna göre yurtiçi ve yurtdışı bursları var.

MEHMET ZORLU VAKFI:

Vakıf, 2 bin civarında gence destek sağlıyor. Eylül-Ekim dönemlerinde ilgili okulların burs ofisleri aracılığıyla başvuru alıyor.

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI:

Vakıf, 2 Kasım'dan itibaren aylık 255 TL burs verecek.

SABANCI VAKFI:

Bin 500'e yakın öğrenciye burs veriyor. Geçen dönem lisans öğrencilerine aylık 700 TL ödendi. Bu yılki tutar belirlenmedi.

YAŞAR EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI:
Vakıf, Eylül-Haziran dönemini kapsayan 9 ay boyunca karşılıksız eğitim bursu veriyor.
İBRAHİM BODUR KALE SERAMİK VAKFI: 300 öğrenciye burs veriyor.
21. YÜZYIL EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI: Geçen yıl burslarından 840 öğrenci faydalandı.
TEKFEN VAKFI: Tekfen Vakfı burs başvuruları, eylül ayının ilk yarısında online olarak alınıyor.
ÇYDD: Dernek, Atatürk ilkelerine bağlı, maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı üniversite öğrencilerine 10 ay boyunca 275 TL destek verecek.
İTO: Lisans öğrencilerine 700 TL, yüksek lisans öğrencilerine net 900 TL, doktora öğrencilerine net 1.050 TL olarak ödendi.
İSO: Burs başvuru tarihleri 30 Eylül'e kadar sürüyor. Kurum geçtiğimiz dönem 85 öğrenciye burs verdi.
BORUSAN KOCABIYIK VAKFI: Her yıl toplamda 100 üniversite öğrencisine burs veriliyor.
 
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR