Üniversite öğrencilerine 2250 TL maddi destek yardımı yapılacak!

Üniversite öğrencilerine her ay 2250 TL ödeme yapılacak!

Üniversite öğrencilerine 2250 TL maddi destek yardımı yapılacak!
Yayın Tarihi: 16.10.2023 14:00:00

Dar gelirli öğrencilere dair yapılan sosyal yardımlar devam ediyor. Devlet, maddi durumu yetersiz olan üniversite öğrencilerine bütçe çıkararak ekonomik anlamda da destek olduğu projelerine bir yenisini daha ekledi.

Üniversite yemekhanelerine gelen zamlar, öğrenciler tarafından protesto edilmiş ve öğrenciler hükümet yetkililerine seslerini duyurmaya çalışmıştı. Hükümet kanadından üniversite öğrencilerine destek gelmeye başladı. Ekonomik durumu yetersiz olan üniversite öğrencileri gittikleri şehirlerde hem çalışıp hem de okumaya çalışıyor. Ancak üstüste gelen zamlar öğrencileri oldukça zor bir durumda bırakıyor. Özellikle yemekhane ücretlerine gelen zamlar üniversite öğrencileri tarafından büyük tepki görmüştü. Hükümet yetkilileri konuyla ilgili harekete geçti.


Üniversite öğrencilerin en büyük iki sorunu olan barınma ve beslenmeye dair devletten somut adımlar geleceği açıklandı. Öğrencilerin özellikle temel ihtiyacı olan yemek haklarına dair devletten yeni projelerin açıklanacağı öğrenildi. Bu arada hükümet üniversite öğrencilerine maddi yardımlara devam edeceğini de açıkladı.

ÖĞRENCİLERE HER AY 2250 TL ÖDEME YAPILACAK

Maddi durumu yetersiz olan üniversite öğrencileri e-Devlet üzerinden eğitim yardımı başvurusunda bulunarak maddi ödeme talep edebilecekler. Bu kapsamda uygun görülen üniversite öğrencilerine hükümet her ay 2250 TL maddi yardım yapacak. Öğrencilerin bu yardımı talep edebilmesi için bir devlet üniversitesinde örgün öğretim kaydının olması ve devamsızlık sorununun bulunmaması gerekiyor. Aynı zamanda adli sicil kaydının da temiz olması gerekiyor. Başvuran öğrencinin maddi durumunun yetersiz olması da aranan bir diğer şartlardan biri. Başvuruların değerlendirilmesi sonucu uygun görülen adaylara 1 yıl boyunca her ay 2.250 TL maddi destek ödemesi sağlanacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR