Üniversite öğrencilerine yeni maddi destek ödemesi yapılacak!

Üniversite öğrencilerine devletten bir yeni maddi destek paketi daha açıklandı!

Üniversite öğrencilerine yeni maddi destek ödemesi yapılacak!
Yayın Tarihi: 26.10.2023 12:15:00

Üniversite öğrencilerine maddi destek ödemeleri katlanarak dağıtılmaya devam ediyor. Üniversite öğrencileri geçtiğimiz aydan itibaren beslenme ve barınma sorunu için devlete sesini duyurmaya çalışıyordu. Hükümet yetkilileri üniversite öğrencilerinin isteklerine kulak kabartarak maddi destek ödemelerini artırdığını duyurdu.

Sosyal devlet anlayışıyla vatandaşa maddi destek ödemeleri sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı son olarak üniversite öğrencilerine bir destek paketi daha açıkladı. Ailesinden uzakta şehir dışında eğitim gören üniversite öğrencilerine ilaç gibi gelecek bir maddi yardımı daha m
bu sabah müjdelendi. Maddi durumu yetersiz ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine bir devlet desteği daha geliyor. Ekonomik anlamda zorlanan üniversite öğrencileri için her ay 3350 TL maddi destek ödemesi yatacak. Peki bu yardımı kimler alabilecek?


HER AY 3350 TL MADDİ DESTEK PAKETİ

Son günlerde üniversite öğrencilerinin gelen zamlar doğrultusunda beslenme ve barınma sorununa çözüm bulamadıkları ve bu nedenle seslerini devlet yetkilerini duyurmaya çalıştığı haberleri sık sık şahit oluyoruz. Devlet yetkilileri duruma çözüm bulmak için acil toplanarak yeni bir maddi destek paketi de açıkladı. Söz konusu yardım paketinde ihtiyaç sahibi olan üniversite öğrencilerine her ay 3350 TL maddi destek ödemesi yapılacağı belirlendi.

Başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacak eğitim öğretim yardımı için üniversite öğrencilerin gelir düzeyinin yetersiz olduğunu kanıtlaması gerekiyor. Bu kapsamda söz konusu yardımdan faydalanmak için öncelikle anne ve babası olmayan öksüz ve yetim, bir devlet üniversitesinde örgün eğitim öğrencisi olan, ve devamsızlık sorunu olmayan üniversite öğrencilerine öncelik tanılarak 3350 TL maddi destek ödemesi yapılacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR