Ünlü Müzisyen Timur Selçuk Sevenlerine Veda Etti! Timur Selçuk Kaç Yaşında Öldü? Korona mı?

Ünlü piyanist, besteci ve yorumcu hayatını kaybetti. Timur Selçuk kimdir? Usta müzisyenin son sözleri..

Ünlü Müzisyen Timur Selçuk Sevenlerine Veda Etti! Timur Selçuk Kaç Yaşında Öldü? Korona mı?
Yayın Tarihi: 7.11.2020 17:00:00

Müzisyen Münir Nurettin Selçuk'un oğlu besteci, piyanist ve yorumcu Timur Selçuk, 74 yaşında hayata veda etti. Türk müziğinin unutulmaz ustalarından Münir Nurettin Selçuk ile tiyatro sanatçısı Şehime Erton'un oğlu olan Timur Selçuk, sevenlerine unutulmaz eserler bıraktı.

MÜZİK DÜNYASINDAN ACI HABER! TİMUR SELÇUK HAYATA VEDA ETTİ
 
Türk müziğinin unutulmaz ustalarından Münir Nurettin Selçuk ile tiyatro sanatçısı Şehime Erton'un oğlu  Timur Selçuk, sevenlerine unutulmaz eserler bıraktı. Timur Selçuk'un eşi Handan Selçuk eşinin ölüm haberini, "Dün gece en son saat 11.30'ta beraberdik. Sabaha karşı da ölü bulduk, Herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Kalp krizinden öldüğünü düşünüyoruz" diyerek duyurdu.



MÜZİSYEN TİMUR SELÇUK KİMDİR? 

Timur Selçuk ,2 Temmuz 1945 Tarihinde İstanbul'da doğdu. Beş yaşında piyano çalmaya başlamış ve yedi yaşında ilk konserini vermiştir. Usta müzisyen, Galatasaray Lisesi'nden mezun olmuş ve  aynı zamanda İstanbul Belediye Konservatuvarı piyano bölümüne de devam etmişti.

Selçuk, Paris'teki École Normale de Musique de Paris'te bestecilik ve orkestra yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra 1975'te Türkiye'ye döndü.

"Ayrılanlar İçin", "Sen Nerdesin" ve "İspanyol Meyhanesi" gibi ünlü parçaları müzik dünyasına kazandırmıştı.

Ümit Yaşar Oğuzcan, Orhan Veli, Attila İlhan ve Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendirerek, 1976'da İstanbul Oda Orkestrası'nı ve kendi öğrencilerini yetiştirdiği Çağdaş Müzik Merkezi'ni kurdu.

Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 10 yıl çalışan Selçuk,  Bilgesu Erenus'un "Nereye Payidar" oyunu için besteler yapmış, Uğur Mumcu'nun Sakıncalı Piyade'sinin bestesini yapmış ve "804 İşçi", "Ferhat ile Şirin", "Şeyh Bedrettin Destanı", "Tak-Tik", "Küçük Adam Ne Oldu Sana", Rumuz Goncagül ve "Galilei-Galileo" oyunlarının müziklerini yapmıştır.

"Sarıpınar 1914", "Üç İstanbul", "Cahide", "Hakkari'de Bir Mevsim" gibi filmlere de fon müziği besteleyen sanatçı, 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR