Unutmuş Olsanız Dahi 5 Yıl içinde 1270 TL Ödeme Alabiliyorsunuz! Sadece başvuru yapanlar yararlanabilecek!

Yardıma muhtaç kişiler bu ödemeleri devletten hemen alabilirler! Sadece başvuru yapanlar yararlanabilecek!

Unutmuş Olsanız Dahi 5 Yıl içinde 1270 TL Ödeme Alabiliyorsunuz! Sadece başvuru yapanlar yararlanabilecek!
Yayın Tarihi: 17.05.2020 21:03:00

Yardıma muhtaç kişiler bu ödemeleri devletten hemen alabilirler! Sadece başvuru yapanlar yararlanabilecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçmiş zamandan bugüne kadar pek çok alanda ve sayıda farklı ödemeler yapılıyor. Bu ödemeler günümüzde pek çok vatandaşımız tarafından bu ödemeler bilinmemekte ya da unutulduğu için alınamamaktadır. Ancak bu ödemeler üzerinden 5 yıl geçmemiş ise bu ödemeleri almaya hakkınız halen devam ediyor. SGK tarafından bilinmeyen ya da unutulan paraları araştırarak sizlere sunmak isteriz. İşte SGK tarafından sağlanan bilinmeyen ya da unutulan ödeme detayları…

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan, çalışmayan, hasta olan ya da hak sahibi konumuna düşen erkek ya da kadınlar için birbirinden farklı destek ve yardım ödemeleri fırsatı sunuyor. Ancak günümüzde bu yardım ve destek ödemelerinden birçok vatandaşımız faydalanmıyor. Bu destek ya da yardım ödemelerinden haberi olmayan vatandaşlarımız haberimizi inceleyerek bu fırsatları değerlendirme olanağına sahip olacak.  Böylelikle alamadığınız milyonlarca TL parayı alma fırsatını elde edeceksiniz.

SGK TARAFINDAN VERİLEN YARDIM VE DESTEKLER UNUTAN KİŞİLERE VERİLECEK!

SGK tarafından yapılan ve bilinmediği için birçok vatandaşımız tarafından alınmayan bu yardım ödemeleri 5 yıl geçmemesi şartıyla vatandaşlar tarafına ödeme yapılacak. İşte 5 yıl içerisinde başvuru yaparak alabileceğiniz yardım ödemeleri şu şekildedir;

CENAZE YARDIMI

Cenaze yardımı için yapılan desteklerin birçoğu günümüzde bilinmemektedir. Bilinmediği için alınamayan bu yardım başvuruları ile vatandaşlarımız hızlı bir şekilde cenaze yardımı alabilirler. Cenaze yardımları sadece vefat eden kişilerin birinci derece yakınları ile beyan edilen kişilere verilebilir.


DOĞUM YARDIMI ÖDEMESİ

Doğum yardım paraları çocuğun doğumundan 5 yıl içerisinde alınabilir. Ancak doğum yardım ödemeleri başvuruları için Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bizzat başvuru yapılması gerekmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak olan başvurular sonucunda çocuk başına 300 TL doğum yardım parası alınabilir. Kişilerin her bir çocuk doğumu için bu ödeme tek tek yapılır. Doğum yardımı ödemesi bir defa alınır.

ÇEYİZ PARASI ÖDEMESİ

Sadece yetim maaşı almakta olan genç kızlar, evlenmelerine yakın bir süre içerisinde bankalarda oluşturacakları çeyiz hesabı ile devletten yüksek miktarda çeyiz parası ödemesi alabilirler. Çeyiz hesabına en az 36 ay boyunca para yatırılması ve bu işlemlerin evlenmeden önce yapılması gerekir. Ödemeler yetim maaşının ve biriktirilen paranın tam 24 katına kadar çıkabilmektedir. Toplu parayı alabilmek için ise mutlaka Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) yazılı tebligat verilmesi gerekir.

HASTALIK VE YOLLUK PARASI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hastalık durumları için bir ilden başka bir ile sevk edilen hastaya özel olarak yol masraflarını karşılamak amacıyla yolluk parası vermektedir. Yolluk parası vatandaşlarımızın bilmediği ve çoğu zaman mağdur olduğu bir ödeme modelidir. Devletimiz, devlet hastanelerinde tedavi görürken, tedavi sürecinin ilerleyebilmesi için farklı bir ilde devlet hastanesine sevk edilen hastanın tüm yol masraflarını karşılamaktadır. Ancak her hasta için değil sadece Organ nakli, kanser tedavisi ve acil durumlar için ödeme yapmaktadır. Bu nedenle eğer devlet hastanesinde tedavi görürken bir ilden başka bir ilde bulunan devlet hastanesine sevk edildiyseniz SGK’dan rahat bir şekilde yolluk parası alabilirsiniz.

SÜT PARASI ÖDEMESİ

SGK sadece mağdur olanlara değil aynı zamanda anne olanlara da süt parası yardımı yapmaktadır. Halk arasında emzirme ödeneği olarak bilinir ve sadece çok az sayıda vatandaşımız bu yardım ödeneğinden faydalanır. Doğum yaptığınız çocuğunuz için hem doğum parası hem de süt parası alabilirsiniz. Ayrıca ödemenizi 5 yıl içerisinde alabilirsiniz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR