Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin oyuncuları kimler ? Karakterler hakkında bilgiler

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin oyuncuları kimler ? Karakterler hakkında bilgiler. Trt 1 ekranlarında yayınlanan ve geçen hafta yayınlanan ilk bölümüyle büyük ses getiren dizi Uyanış Büyük Selçuklu'nun oyuncuları ve karakter hakkında merak edilenler var. Peki Büyük Selçuklu'nun oyuncuları kimler ?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin oyuncuları kimler ? Karakterler hakkında bilgiler
Yayın Tarihi: 4.10.2020 13:02:00

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin oyuncuları kimler ? Karakterler hakkında bilgiler. Trt 1 ekranlarında yayınlanan ve geçen hafta yayınlanan ilk bölümüyle büyük ses getiren dizi Uyanış Büyük Selçuklu'nun oyuncuları ve karakter hakkında merak edilenler var. Peki Büyük Selçuklu'nun oyuncuları kimler ?

Sultan Melikşah ve Taceddin Seferiyye Hatun'dan olan oğlu Sencer’in mücadele hikayesi anlatılıyor. Büyük Selçuklu'nun geçmişteki başarı ve zorluk dolu hikayesi anlatılıyor. Peki Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin oyuncuları kimlerdir ? Melikşah, Taceddin Seferiyye Hatun Sencer, Terken Hatun, Turna Hatun kim, kimler oynuyor ?

Buğra Gülsoy- Melikşah:

Melikşah karakterini, başarılı oyuncu Buğra Gülsoy canlandırıyor. Bizans ordusunun korkulu rüyasıydı Melikşah. Devleti uğruna evladından vazgeçen, fedakar ve güçlü bir baba. Halka düzen vermek için ömrünü mücadeleye adamış bir Sultan'dır. Adaletli, korku salan, yoksullara yardım eden, haklılara hakkını verir Melikşah Sultan.

Ekin Koç- Sencer:

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Melikşah'ın oğlu Sencer'i canlandıran oyuncu Ekin Koç'tur. Selçuklu Devleti’nin en cesur kahramanlarından biridir Sencer. Selçuklu kartalı olarak da bilinen Sencer, babası ve ataları gibi cesurluğu ve mücadeleci ruhuyla tanınırdı. Gazali'nin yanında eğitim almıştır. Devletin kaderi Melikşah'ın oğlu Sencer'e bağlı olup görevini hakkıyla en doğru şekilde yerine getirmiştir.

Hatice Şendil- Terken Hatun:

Melikşah'ın eşlerinden olan Terken Hatun'a dizide Hatice Şendil hayat vermektedir. Melikşah Sultan'a aşık olmasıyla bilinir. Devleti yönetme, Melikşah Sultan'ı kıskanma ve hırslı tavırlarıyla çok güçlü ve mücadeleci bir Sultan'dır.

Sevda Erginci- Turna Hatun:


Uyanıl Büyük Selçuklu dizisinin Turna Hatun'u Sevda Erginci'dir. Dönemin en güzel kadınlarından olan ve bu güzelliği ile dillere düşmüştür. Türkmen kızıdır ve ileri sağlık bilgileri ve şifasıyla birçok kişiyi iyileştirmiş ve güzel kişiliğiyle akıllara kazınmıştır. Melikşah'un oğlu Sencer’in deli divane aşık olduğu kadındır.

Leyla Lydia Tuğutlu- Elçin Hatun:

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin zeki kadınlarından olan Elçin Hatun karakterini Leyla Lydia Tuğutlu canlandırıyor. Elçin Hatun'un babasıi Kutalmışoğlu Süleyman Şah'dır. Elçin Hatun bir Türkmen kızıdır. Selçuklu sarayını karıştıracak bir zekaya sahiptir. Çok cesurdur aynı zamanda baş döndüren bir güzelliği vardır. Bu sayede sarayda istediğini kolayca elde etmektedir.

Mehmet Özgür- Nizamülmülk:

Mehmet Özgür, Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin Nizamülmülk'üdür. Selçuklu bürokrasinin olmazsa olmaz kişisi Niamülmülk, Sultan Alparslan’ın veziridir. Sultan Melikşah ve Sencer'i başarılı yapan, devleti yönetmeyi ve mücadeleyi öğreten büyük isimdir. Nizamülmülk, Selçuklu Devleti'i için bir vakıf kurdu.

Gürkan Uygun- Hasan Sabbah:

Dünya'nın ilk ve en tehlikeli terör örgütünün lideri olan Hasan Sabbah karakterini Gürkan Uygun canlandırmaktadır. Çok güçlü ve baaşrılı bir terör örgütü kuran Hasan Sabbah'ın fedaileri de kendisi gibi çok güçlüdür. Selçukl Devleti'ni yıkmaya çalışan bir teröristtir. İstihbarat kanalları kurmuş ve bu sayede en önemli bilgilere ulaşmıştır. İnsanları iyi laf yapan ağzı, zekası ile ikna edip kandırmıştır. Hasan Sabbah sayısı bilinmeyecek kadar çok masumun kanını eline bulamış bir teröristtir.

Uyanış Büyük Selçuklu hangi gün, hangi kanalda yayınlanıyor ?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi her hafta Pazartesi günü saat 20:00'de Trt 1 ekranlarında yeni bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkıyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR