Uykusuzluk Neden Vücudunuz İçin Kötüdür?

Huysuz hissetmek ve verimli çalışamamak, uykusuzluğun bilinen yan efektlerinden. Peki uykusuzluğun fiziksel sağlığınız üzerinde derin etkileri olabileceğini biliyor muydunuz?

Uykusuzluk Neden Vücudunuz İçin Kötüdür?
Yayın Tarihi: 10.08.2019 14:30:00

Düzensiz ve kötü uyku obezite, kalp hastalığı ve diyabet gibi ciddi tıbbi durumlar riskini doğurur ve bu sizin yaşam sürenizi kısaltır. Düzenli ve yeterli uyumanın, uzun ve sağlıklı bir yaşam için gerekli olduğu açıktır. 

Birçoğumuzun düzgünve verimli çalışması için bir gecede yaklaşık 8 saat kaliteli uykuya ihtiyacı vardır. Bazılarında bu süre artabilir ya da azalabilir. Önemli olan, ne kadar uykuya ihtiyacınız olduğunu öğrenip bunu elde etmeye çalışmanızdır. Genel bir kural olarak, yorgun bir şekilde uyanıyorsanız ve günü kestirmek için bekleyerek geçiriyorsanız, yeterince uyumadığınız muhtemeldir. 


Uyku apnesi gibi sağlık koşulları da dahil olmak üzere, çeşitli faktörler zayıf ve kötü uykuya neden olabilir Ancak çoğu durumda kötü uyku, alışkanlıklardan kaynaklanmaktadır.

 Kötü bir gece uykusu yorgunluk, kısa süreli öfke ve odak eksikliğine sebep olur. Ara sıra uykusuz bir gece geçirmek, ertesi gün kendinizi yorgun ve huzursuz hissetmenizi sağlar, ancak sağlığınıza zarar vermez. Birkaç uykusuz geceden sonra, zihinsel etkiler daha ciddi hale gelir. Beyniniz sislenerek konsantre olmayı ve karar vermeyi zorlaştırır. Evde, işte ve yolda yaralanma ve kaza riskiniz de artar. Devam ederse, uyku eksikliği genel sağlığınızı etkileyebilir ve obezite, kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve diyabet gibi ciddi tıbbi durumlara eğilimli olmanıza neden olabilir


İyi bir gece uykusunun sağlığınıza faydası olacak 6 yolu:
  • Zayflamanıza yardımcı olur
  • Bağışıklığınızı güçlendirir
  • Zihinsel refahı arttırır
  • Diyabeti önler
  • Kalp hastalıklarını önler
  • Doğurganlığı arttırır





HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR