Uzmandan Gece Yarısı Uyarısı! Fay Hatlarında Durum Çok Kritik

Deprem uzmanı Pampal, yeni uyarılarda bulundu. Faylar hareketlenmeye başladı 7 üzeri depremi olacak.

Uzmandan Gece Yarısı Uyarısı! Fay Hatlarında Durum Çok Kritik
Yayın Tarihi: 17.08.2023 11:34:00

Ülkemizin dört bir yanında küçük ya da büyük ölçekli depremler olmaya devam ediyor. Türkiye'nin deprem kuşağında yer alması ise buna sebep veriyor. 1999 depremi yıkıcılığı oranında aynı bölgede yeni bir deprem bekleyişi süregelirken, uzmanlar bu konuda uyarılarda bulunuyor. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Bunun ceremesi binaların sağlam olmaması olurken, deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmesi gereken binaların çürüklüğü de bu deprem sonrasında ortaya çıkmış oldu. özellikle son günlerde birden fazla 4 şiddetinden büyük depremin yaşanması, bölge halkını tedirgin ediyor. Ve başka fayları da tetikleyip tetiklemediği konusunda öngörüler ortaya atılıyor. Malatya'da geçtiğimiz gün meydana gelen 4.8'lik deprem akabinde 4.5 şiddetinde deprem meydana geldi. Konu ile alakalı AFAD tarafından açıklama yapıldı. 

AFAD, saat 18.18'de merkezüssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Malatya'ya bağlı Yeşilyurt ilçesinde saat 16:39'da 4.8, 16:40'ta 4.5 şiddetinde meydana gelen depremler halkı tedirgin ederken, gözler uzman isimlerin beklentilerine çevrildi.  Deprem sonrasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, herhangi bir göçüğün meydana gelmediğini açıkladı. AFAD dahil tüm kuruluşların teyakkuza geçtiği belirtilirken, özellikle de ağır hasarlı binalardan geri durulması konusunda uyarılar da yapıldı. 

1 Yıl Sürebilir

Malatya'da, saat 16.39'da 4.8 ve bir dakika sonra da 4.5 büyüklüğünde iki depremin ardından saat 18.18'de bu kez merkez üssü Yeşilyurt ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha yaşanırken, halk tedirgin ve büyük deprem olup olmayacağını araştırıyor. Konu ile alakalı uzmanların ise tedirgin edici açıklamaları mevcut. Bölgede meydana gelen depremlerin 1 yıl boyunca süreceği açıklanırken, büyük ve küçük ölçekli bir çok deprem olabilir uyarısı yapıldı. 

6 Şubat'ın Artçısı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş üssü meydana gelen yıkıcı depremlerin artçısı olabileceği açıklamasını yapan deprem uzman Prof. Dr. Süleyman Pampal ''Bu yakın çevredeki kırılmaya yüz tutmuş parçalar kırılırsa 7 ve üzeri deprem üretme söz konusu. Mümkün. Maalesef karamsar gibi bir görüş gibi görünüyor ama gerçekçi. Kırılmaya yakın olan faylar bizi tedirgin ediyor.'' dedi. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR