Vakıfbank Finansman Bonusu Halk Arz Ediliyor! 2-3-4 Ekim’de Halka Arz Edilecek Vakıfbank Finans Bonusu

Vakıf Bank’ ın finansman bonusu ve tahvili halka arz ediliyor. Bu bağlamda halka arz edilecek finansman bonusu merak konusu oldu.

Vakıfbank Finansman Bonusu Halk Arz Ediliyor! 2-3-4 Ekim’de Halka Arz Edilecek Vakıfbank Finans Bonusu
Yayın Tarihi: 2.10.2023 12:23:00

Türkiye’ nin en eski ve en büyük kamu bankalarından olan Vakıf Bank’ ın hazırlamış olduğu kampanyalar binlerce kişi tarafından yakından takip edilirken aynı zamanda finansman bonusu halk arz edilmesi de merak konusu oldu. Finansman bonusu halka arz edilmesi araştırılmaktadır. 

Vakıfbank Finansman Bonusu Halk Arz Ediliyor! 

Vakıfbank Finansman bonusu detaylarına baktığımız zaman “VakıfBank 2-3-4 Ekim 2023 tarihlerinde, 200.000.000-TL nominal değerli (fazla talep gelmesi durumunda 100.000.000-TL nominal değerli ek satış hakkının tamamının sadece bu ihraç için kullanılması durumunda ek satış dahil toplam 300.000.000-TL nominal) 12.01.2024 vadeli (98 gün) %30,00 basit faiz getirisi sağlayan VakıfBank Finansman Bonosu ihraç ediyor. İnternet Bankacılığı üzerinden hemen bir yatırım hesabı açmak için, (Hesaplarım > Yatırım Hesaplarım > Yatırım Hesap İşlemleri menü adımlarını takip edebilirsiniz)” olduğunu görüyoruz. 

Detayların devamında “Minimum satış tutarı 1.000 TL olan kıymetler, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilmiş olan borçlanma senetlerinde olduğu gibi ihraç sonrasında ikincil piyasada da işlem görecek, Bankamız sisteminde de sürekli olarak alınıp satılabilecektir” bilgileri bulunmaktadır. 


2-3-4 Ekim’de Halka Arz Edilecek Vakıfbank Finans Bonusu!

Halka arz bilgilerine baktığımız zaman; “halka arz tarihleri 2 – 3 – 4 Ekim 2023, satış yöntemi halka arz, bileşik/basit faiz bileşik %33,4464/ Basit %30,00, satış fiyatı 92,546, talepte bulunma yöntemi yatırımcılar minimum 1000 TL olmak üzere 1 TL ve katları şeklinde talepte bulunabileceklerdir. Vade başlangıcı 06.10.2023 iken vade sonu 12.01.2024 (98 gün), ödeme seçenekleri:  Yatırım / vadesiz hesabınızda bulunan serbest bakiyeniz (TL), Yatırım hesabında bulunan TL DİBS’ler, Ziraat Portföy VakıfBank Para Piyasası (TL) Fonu (6. Fon), Ziraat Portföy VakıfBank Kısa Vadeli Borçlanma Araçları (TL) Fonu (11.Fon), 05 Ekim 2023, 06 Ekim 2023 vadeli mevduatınız (TL, USD, EUR). Tahsisat: %89 Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar, %10 Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılar, %1 Yurtdışı Kurumsal Yatırımcılar, nemalandırma: Halka arz süresince nakit karşılığı yapılan başvuru bedelleri, dağıtımın yapılacağı 06.10.2023 tarihine kadar, Ziraat Portföy VakıfBank Para Piyasası (TL) Fonunda (6. Fon) değerlendirilecektir” şeklindedir.

Yatırımcılar açısından vergilendirmeye baktığımız zaman “Yatırımcılar Açısından Vergilendirme

Banka finansman bonolarından elde edilen gelirler: Bireysel yatırımcılar için %5 oranında stopaja tabidir. Aynı vadedeki Devlet Tahvili ve Hazine Bonosu ise %0 olarak vergilendirilmektedir. Mevduata uygulanan %5 stopaj oranı ile ise aynıdır. Sermaye şirketleri, menkul kıymet yatırım ortaklıkları, menkul kıymet yatırım fonları, emeklilik yatırım fonları, borsa yatırım fonları %0 oranında, bunların dışında kalan kurum ve kuruluşlar %5 oranında stopaja tabidir. Ödenen stopaj beyanname üzerinde hesaplanan kurumlar vergisinden mahsup edilir. BSMV mükellefi olan kurumlar, özel sektör bono itfa gelirleri ve vade beklenmeksizin satışı nedeniyle lehe alınan paralar üzerinden %5 oranında BSMV'ye tabidir. Halka Arz Başvuru Yerleri, Tüm Şubelerimiz, VakıfBank Mobil, Telefon Bankacılığı, İnternet Bankacılığı” olduğunu görüyoruz.

Vakıf Bank’ ın hazırlamış olduğu kampanyalar yakından takip edilip incelenmektedir. Bu bağlamda hazırlanan kampanyaların şartları merak edilmektedir. Dolayısı ile Vakıf Bank’ ın en eski ve en büyük kamu bankalarından bir tanesi olmasından kaynaklı güven oluşturduğunu belirtebiliriz. Bu bağlamda hazırlanan kampanyalar yakından takip edilip araştırılmaktadır. Bu kapsamda hazırlanan kampanyalar çeşitli incelemelerden geçtikten sonra şartların sağlanması ile de fırsatlardan yararlanılmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR