Vakıfbank, Ziraat Bankası ve TEB Koronavirüs Kredi ve Kredi Kartı Borcu Ertelemeyi Duyurdu

Vakıfbank, Ziraat Bankası ve TEB'den yeni kampanya. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve TEB Koronavirüs Kredi ve Kredi Kartı borç ertelemeyi duyurdu. İşte Koronavirüs borç nasıl ertelenirin cevabı.

Vakıfbank, Ziraat Bankası ve TEB Koronavirüs Kredi ve Kredi Kartı Borcu Ertelemeyi Duyurdu
Yayın Tarihi: 17.04.2020 14:58:00

Vakıfbank, Ziraat Bankası ve TEB'den yeni kampanya. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve TEB Koronavirüs Kredi ve Kredi Kartı borç ertelemeyi duyurdu. İşte Koronavirüs borç nasıl ertelenirin cevabı.

Vakıfbank Koronavirüs Kredi ve Kredi Kartı Borcu Erteleme Nasıl Yapılır?

Kamu ya da özel bankaların koronavirüs salgınından ötürü kredi çekmekte olan ya da kredi kredi kartı borcu bulunan kişilerin, işlerinde yaşamış oldukları çeşitli zorluklardan ötürü, kredilerin ödenmesinde de aynı şekilde çeşitli sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu nedenle de bankalar çeşitli açıklamalar ile beraber kredi ertelemesine dair bazı uygulamaları faaliyete geçirmeye başladılar. Peki Vakıfbank kredi ertelemesi yapıyor mu? Vakıfbank hangi şartlarda kredileri erteledi? Vakıfbank kredileri ne zamana kadar erteledi? gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabileceksiniz.

Vakıfbank Kredileri Erteleyecek Mi?

Kredi ya da kredi kartı borcu ertelemek için birçok kamu ve özel bankalar çeşitli şekilde yürürlüğe girerek kredilerini ertelemeye başladı. Bu zorlu koşullar içerisinde insanlara çeşitli destek paketleri sunan bankalar içerisinde Vakıfbank, tedbir paketini kendi bankaları üzerinde de faaliyete geçireceklerini açıkladı. Bu durum ile beraber gelen açıklamalar, müşterilerin talepleri doğrultusunda 30 Haziran 2020 tarhine kadar kredi ya da kredi akrtı borçlarının erteleneceğini duyurdular.

Vakıfbank Kredileri Hangi Koşullarda Erteledi?
 
Vakıfbank bankasının müşterisi -firmalar için de , 31 Mart tarihinden itibaren uygulanacak olan faaliyetler, 30 Haziran 2020 tarihine kadar tüm kredi ya da ödemeler için çeşitli ertelemeler yapılacaktır.
 
Personellerin maaşları, eğer Vakıfbank üzerinden alınıyorsa, istihdam ya da kredi taleplerinin en iyi şekilde karşılanması için işletmelere toplamda 3 aylık maaş giderleri kadar uzun vadeli kredi çekme imkanları verilecektir.
 
Kurumsal alanlar için mevcut krediler, nakit akışı ile doğru orantılı olarak uygun bir şekilde ve sektörel durumların da göz önüne alınmasıyla ertelenecek dönemler de dahil olmak üzere yeniden düzenlenecektir.
 
Turizm ya da şehir içinde toplu taşıma sektörleri ile beraber en çok etkilenmekte olan sektörlerde, 12 ay kadar ödemesiz dönemler de dahil olmak üzere yapılandırmalar yapılacaktır.
 
Kurumsal müşteriler için SGK ve kamusal ödemelerin daha kolay hale getirilmesi için nakit limitleri arttırılıp bu limit ödemelerinden 3 ay ödemesiz, 12 ay kadar taksitlendirme imkanı sunulacaktır.
 
İşletmelerde mevcut olan Business kartlarda limitler arttırılıp maliyetsiz bir şekilde tedarik kapasiteleri de artış gösterecektir.
 
Vakıfbank VBanko çek sistemleri için de limitlerin arttırımın gidileceği, bankaların garanti imkanına dolaşıma sürülmesi taktikleri ile beraber nakitlerin gereksinimi en az duruma düşürülerek maliyet olmadan finansman imkanlarının sağlanacağı bilgisi verilmiş oldu.
 
Bu zorlu olan süreç ile beraber bireysel kredi ihtiyacı doğmuş olan kişiler için ise kredi talepleri birçok farklı kanal çerçevesinde yürütülerek vatandaşların şubeye gelmeyip salgından en üst düzeyde korunması amaçlanacak.

Vakıfbank bankasının her türlü bireysel kredi müşterileri için kredi taksitleri ya da kredi kartı ödemelerinin 3 aya kadar erteleneceğini açıkladı.
 
Bir kamu bankası olan Vakıfbank'ta, salgın süresince ekonominin kalkınmasına yönelik bu paketlere dahil olduğunu belirterek müşterisi olan kişiler için her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirtmiş ve de açıklamış oldu.

Ziraat Bankası Koronavirüs Kredi ve Kredi Kartı Borcu Erteleme Nasıl Yapılır?

Kredi veya kredi kartı borçları bulunan vatandaşlar, koronavirüs durumu nedeni ile beraber borçlarını ödemede zorluk çekmelerinden ötürü, devlet tarafından ekonomi kalkınma paketi ile beraber çeşitli kred ertelemeleri sunuldu. Bu durum ile beraber insanlar da, mevcut kredilerinin nasıl erteleneceği hakkında çeşitli araştırmalar yapmakta. Peki Ziraat Bankası kredi ve kredi kartı borçlarını erteliyor mu? Ziraat Bankası kredi kartı borçlarını ne zamana kadar erteledi? Ziraat Bankası kredi kartı borcunu hangi şartlar ile erteledi? gibi soruların cevaplarını bu yazımız ile beraber sizlere cevaplandıracağız.
 
Ziraat Bankası Kredi Ertelemesi Yapacak Mı?
 
Bir kamu bankası olarak hizmet vermekte olan Ziraat Bankası, bireysel ya da kurumsal müşterileri için 31 Mart 2020 tarihine kadar ödenecek olan kredi, anapara ya da kar payı gibi ödemelerin erteleneceği bilgisini sundu. Bankadan gelen açıklama ile beraber devletimizin Ekonomi Kalkınma Paketi çerçevesinde sunduğu hamleler ile beraber hem bireysel hem de kurumsal olarak bu zorlu sürecin nakit akışı içerisinde çeşitli zorlukların yaşanabileceğini göz önüne alarak kredilerin ertelenmesine karar verdiğini bildirdi.
 
Ziraat Bankası Hangi Koşullarda Kredileri Erteliyor?
 
Ziraat Bankası, 1 Mart ile 30 Mart arasında ödenmesi gerekmekte olan dönem sonu kredi ve kredi kartı taksitlerini erteleme kararı aldı. Kurumsal ya da bireysel farketmeksizin her türlü müşteriler bu erteleme kararından yararlanabileceği de gelen açıklamalar arasında yer alıyor. Yapılan açıklama ile beraber nakit akışları için çeşitli zorluklar çeken sektörlere 6 y, turizm gibi uzun dönem içeren sektörler için ise 12 ay erteleme gibi çeşitli ek süreler tanınmış olacak. Bunun haricinde kredi kartı borçları içinde ertelemelerin mevcut olabileceği söylenmekte.
 
Bunların haricinde maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden ödemekte olan firmalar kayıplarını azaltma amacı ile beraber önümüzdeki aylar için 3 aylık personel maaşı kadar ek limitlerin de mevcut olacağı bilgisi verildi.

Ziraat Bankası'nın kredi ertelemesi açıklamalarına göre;
 
Kurumsal, bireysel ya da ticari olarak müşterilerin 31 Mart 2020 tarihine kadar ödenmesi mevcut olan her türlü paranın kredi ödemelerinin ertelenmesi sağlanacaktır.

Ekonomi anlamında nakit akışlarında zorluk çeken ya da olumsuz yönde etkilenmiş olan her türlü müşterimiz için 6 aya kadar ödemesiz dönem, dönemsel faaliyetler içeren sektörler için ise 12 aya kadar ödemesiz dönemler sağlanıp uygun vade yapılandırması ya da geliştirilmesi olacaktır.

Çalışmakta olan kişilerin maaşlarını Ziraat Katılım Bankası ile beraber ödemekte olan firmalar, 29 Şubat tarihindeki istihdamlarını koruması ile beraber ihtiyaç duymaları halinde 3 aylık personel maaş giderleri kadar ek limitler verilebilecektir.

Ziraat Katılım ile beraber finansman limitleri olan müşterilerin, bıulunduğumuz koşullar göz önüne alınarak işletme sermayeleri ya da doğrudan borçlandırma sistemi ile beraber ek limit ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde karşılanması sağlanabilecektir.


Tüm bu kredilerin ertelenmesi için başvurular hakkında müşteri hizmetleri ya da en yakın Ziraat Bankası şubesi üzerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

TEB Koronavirüs Kredi ve Kredi Kartı Borcu Erteleme Nasıl Yapılır?

Kredi ve kredi kartı borçları, birçok kamu ve özel bankalar için yürürlüğe girerek çeşitli bankalar tarafından bazı açıklamalar sunuldu. Bu açıklamalar ile beraber birçok banka, gerçekleştirilecek olan kredi ve kredi kartı borçlarını ertelemek isteyen kişiler için oldukça ilgi odağı haline geldi. Peki Türkiye Ekonomi Bankası yani TEB, kredi ya da kredi kartı borçlarında erteleme yapıyor mu? Ertelenen bu kredi borçları ne zamana kadar erteleniyor?
 
TEB Kredi Ertelemesi Gerçekleştiriyor Mu?
 
Koronavirüs salgınının ülkemizde oldukça fazla yayılması ve bu durumun riski oldukça fazla arttırmasından ötürü devletimizin aldığı karar ile beraber başta kamu bankaları olmak üzere birçok özel banka da müşterilerinin kredi ve kredi kartı borcu ertelemeleri için çeşitli işlemleri faaliyete geçirmeye başladı. Bu zorlu ve sancılı süreç ile beraber TEB ile beraber çalışıp, bireysel kredi kullanmakta olan ya da koronavirüs salgını sebebi ile ekonomiye destek paketi bünyesinde taksitleri ödeme konusunda zorluk yaşayan vatandaşlar için kredilerin 3 aya kadar ertelenme avantajı sunulduğu açıklandı.

TEB Kredilerini Ne Zamana Kadar Erteleyecek?
 
Bu süreç ile beraber kredi ya da kredi kartı ödemelerinizde erteleme için talepte bulunmak isteyenlerin iletişime geçerek en geç 30 Nisan 2020 tarihine kadar TEB şubeleri üzerinden, çağrı merkezlerinden ya da CEPTETEB uygulaması ile beraber başvurularını yapabilecekleri belirtilmekte. Böylece TEB ile beraber çalışmakta olan müşteriler kredilerinin taksitlerini 3 aya kadar erteleme imkanı sağlayabiliyor.
 
TEB Kredileri Hangi Koşullar İle Beraber Ertelemekte?

Koronavirüs salgını nedeni ile beraber olumsuz yönde etkilenmiş olan ve ödeme zorluğu bulunan bireysel ya da ticari müşteriler erteleme başvurusu yaparak kredilerinin ertelenmesi durumu için taleplerini iletebileceklerdir. Kredilerini ertelemek için talepte bulunan kişiler bankalara en geç 30 Nisan 2020 tarihine kadar anapara ya da faiz ödemelerini 3 ay kadar erteleyebilecek.

Banka müşterilerinin erteleme taleplerinin ardından mevcut kredilerin faiz oranları tekrar hesaplanıp güncellenecektir.

Kredinin taksit günlerinde herhangi bir şekilde değişiklik yaşanmayarak ilk taksit 3 ay erteleme ile beraber yine aynı gün ödenmeye devam edecektir.

Müşterilerin kredi ile beraber sağlanmış olduğu sigorta devam ederek herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

İlk ödeme için faiz ve de eğer mevcut ise vergiler ödenecektir.

TEB, müşterilerinin bu kredi erteleme taleplerinden ötürü herhangi bir şekilde ek ücret alınmayacaktır.

Türkiye Ekonomi Bankası müşterileri, 25 Mart 2020 tarihi ile beraber çeşitli yerler üzerinden yapacakları havale ya da eft gibi işlemler için de 30 Nisan 2020 tarihine kadar herhangi bir şekilde ücret ödenmeyeceğini de bildirdi.

İhtiyaç, taşıt ya da konut kredileri için de aynı durum söz konusu olup yukarıda belirtmiş olduğumuz çeşitli yollar ile iletişime geçilerek kredilerin ertelenmesi konusunda başvuruların kabul olabileceği bilgisi açıklandı.


 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR