Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden durumu olmayan her aileye ya da vatandaşa yardım!

Yaklaşık üç ay süren ağır pandemi koşulları sebebi ile birçok vatandaş ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşadı. Birçok vatandaşın işine son verildi birçok vatandaşın iş yeri kapandı. Bu sıkıntılardan sonra devlet işten çıkarma yasağı getirdi. Birçok işyeri işçilerini ücretsiz izne çıkardı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden durumu olmayan her aileye ya da vatandaşa yardım!
Yayın Tarihi: 18.08.2020 16:45:00

Yaklaşık üç ay süren ağır pandemi koşulları sebebi ile birçok vatandaş ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşadı. Birçok vatandaşın işine son verildi birçok vatandaşın iş yeri kapandı. Bu sıkıntılardan sonra devlet işten çıkarma yasağı getirdi. Birçok işyeri işçilerini ücretsiz izne çıkardı. Ancak insanlar bir gelir elde edemediği için ihtiyaçlarını gideremedi. Bu doğrultuda Vakıflar Genel Müdürlüğü vatandaşın zor durumunu göz önüne getirdi ve ailelere veya kişilere 1000 TL’2ye yakın nakit yardımı yapmaya karar verdi. Uzun zamandır konu üzerinde çalışan Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri sonunda vatandaşın mağduriyetini sona erdirmek adına kararını açıkladı. Açıklanan pakete bakılacak olursa Vakıflar Genel Müdürlüğü oldukça titiz davranarak koşulları düzenlemiş ve yardımın sadece ihtiyaç sahiplerine gitmesini sağlamak istemiştir. Yaptığı bu sıkı çalışma ile yardımların dağıtılmasında yardımı alan kişi eşitsizliğini ortadan kaldırmak amaçlanmıştır. Daha önce devlet tarafından yapılan yardımlarda yardımların asıl ihtiyaç sahiplerine ulaşmayıp ihtiyacı olmadığı halde başvuran kişilere çıktığı gündem olmuştu.

Devlet bu süreçte ayrıyeten pandemi destek parası adı altında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 1000 TL nakit desteği sağladı. Bu yardım o yardım ile karıştırılmamalıdır. Bu yardım tamamı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanmaktadır. Oldukça iyi bir tutar belirleyen kurum vatandaşın ihtiyaçlarını karşılaması konusunda büyük yardım sağlayacaktır. Bununla birlikte özellikle geliri olmayan vatandaşlara büyük katkı sağlayacağı da gözle görülebilir. Pandemi süreci ilk zamanlar ki kadar olmasa da hala etkisini sürdürmektedir. Birçok iş yeri bu sebepten ötürü açılmadı bazı açılan iş yerleri de gerekli iş kapasitesine ulaşamadı. Bu durumları göz önünde bulundurarak Vakıflar Genel Müdürlüğü devlet destekli bu yardım paketini açıklayarak halkın daima yanında olduğunu gösterdi. Belirli birkaç şart belirleyen kurum bu konuda oldukça hassas. Yapılacak yardımın sadece ihtiyacı olan kişilere özellikle acil ihtiyacı olan kişilere yapılacak olması bu durumu net olarak göstermektedir.


VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN YARDIM ALMAK İÇİN KOŞULLAR NEDİR?

Korona virüsün de büyük etkisi ile parasal açıdan zorluk yaşayan vatandaşa bir yardım daha haberi verildi. İlk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığı ile vatandaşa yardımda bulunan devlet bu sefer Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığı ile vatandaşın zor durumunda yanında olacak. Yaklaşık 1000 TL nakit yardımda bulunacak olan kurum ihtiyaç sahiplerini belirleyerek bir an önce yardımı başlatma konusunda ısrarcı olmaktadır. Bu yardımda kriterleri kendisi belirleyen kurum oldukça sıkı davranmaktadır. İlk olarak yardımdan faydalanmak isteyen kişinin annesinin ya da babasının vefat etmiş olması gerekmektedir. Ayrıca yardımı alacak kişinin annesinin veya babasının en az %40 oranında engelli durumu ya da sakat olma durumunu sağlaması gerekmektedir. Aile ve parasal açıdan sıkıntı yaşayanlar için büyük fırsat olan bu yardım kısa süreli işlemler sonucu işleme girecek. Yardımın alınması için sağlanması gereken son koşul ise yardımı alacak kişinin herhangi bir şekilde sosyal güvencesinin olmaması gerekmektedir.

Görüldüğü üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü yardımın ulaşacağı kişileri seçmede son derece titiz davranmıştır. Bu yardım ile birçok ihtiyaç sahibi gerekli ihtiyaçlarını karşılayabilecektir. Ayrıca bu yardım devletin diğer yardımı gibi bir defaya mahsus verilmeyecektir. Kişiler bu yardımı aylarca alabilecektir. Vatandaşların bu yardımı alabilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan bütün kriterleri sağlaması gerekmektedir. Kriterlerin birini dahi sağlamayan vatandaşlar yardım parasını almaya hak kazanamayacaktır. Bu kriter konusunda çok dikkat edilmesi gerekiyor.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR